Accelerem l’acció conjunta: salva vides, renta’t les mans!

 a Dia Mundial

La higiene de mans salva milions de vides cada any quan es du a terme en el moment adequat, durant l’assistència sanitària.

És un signe de respecte per als qui la necessiten, que protegeix la salut de les persones usuàries i del col·lectiu de professionals que la presten.

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu, que disposa d’un Pla d’higiene de mans i d’un grup específic per promoure aquest gest, se suma avui divendres a la commemoració d’aquest dia mundial.

Des del 2009, cada 5 de maig l’Organització Mundial de la Salut (OMS) commemora el Dia Mundial de la Higiene de Mans, amb l’objectiu de conscienciar, tant els professionals sanitaris com a la ciutadania en general de la importància de portar a terme aquest petit gest que pot arribar a salvar vides.

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu, compromès amb una atenció de qualitat i segura, se suma també a la commemoració d’aquest dia, promogut des del Departament de Salut, impulsant i promovent el rentat per part de professionals i persones usuàries del centre. En aquesta línia, des de 2013, compta amb un Pla d’higiene de mans i la creació d’un grup específic per facilitar el desenvolupament de les diferents accions vinculades al tema.

Duent a terme una bona higiene de mans és possible accelerar l’acció per prevenir les infeccions i la resistència antimicrobiana en l’assistència sanitària, a més de construir una cultura de la seguretat i la qualitat on la millora de la higiene de mans sigui un tema de màxima prioritat.

Tot i que la responsabilitat correspon als professionals sanitaris, també és recomanable estimular la participació ciutadana en el foment de les pràctiques òptimes d’higiene de mans. Des de la pandèmia per COVID-19, molts països han mostrat avenços i un fort compromís en l’escalada d’aquestes mesures d’higiene, però segons l’OMS “el progrés és lent i els guanys estan en perill”.

A més d’un tema cabdal de salut, la higiene de mans és també una inversió intel·ligent, que retorna un rèdit excepcional per cada euro invertit.

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç del Departament de Salut.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search