“Construir un món més just i saludable”, tema clau del Dia Mundial de la Salut

 a Dia Mundial

Aquest dimecres, 7 d’abril, es commemora aquesta jornada en un context que, més que mai, demana superar les desigualtats en l’àmbit de la salut i fer valdre l’esforç incansable dels professionals sanitaris.

“Construir un món més just i saludable” és el lema amb què aquest any l’Organització Mundial de la Salut (OMS) commemora el seu 73è aniversari. Una jornada marcada per la pandèmia, en un escenari d’alerta sanitària que colpeja fortament tots els països d’arreu del món. L’arribada de la covid-19, però, no ha afectat a tothom per igual i ha eixamplat les desigualtats socials, fet que ha perjudicat especialment aquelles persones que ja es trobaven en situació de vulnerabilitat, que tenen més dificultats per accedir als recursos sanitaris i estan més exposades a emmalaltir.

Amb aquest rerefons, l’OMS insta als líders d’arreu del món a impulsar polítiques públiques que garanteixin el benestar de tota la població i l’accés a serveis sanitaris de qualitat. En definitiva, l’entitat reivindica el dret de tothom de tenir unes condicions de vida i treball que permetin tenir una bona salut, independentment del lloc on es neixi i es visqui.

Des del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, ens sumem a aquesta jornada de sensibilització, en què un cop més cal posar en relleu i agrair la tasca diària de tots els professionals de l’organització, especialment dels que treballen en primera línia, i que ja fa més d’un any que demostren un esforç incansable, compromís i determinació per vetllar per la salut de tothom.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search