5 de desembre, Dia Internacional del Voluntariat

 a Colabora - ActualitatColabora, dia europeu, Solidaritat, Voluntariat

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu se suma a la celebració d’aquest dia agraint el suport, la implicació i el compromís de totes les persones voluntàries.

El Servei Comunitari de les escoles Sant Josep i Pedagogium Cos, de Sant Boi de Llobregat, han preparat enguany els regals de Nadal per a les persones més vulnerables.

Cada 5 de desembre es commemora el Dia Internacional del Voluntariat, una jornada dedicada a agrair la tasca, altruista i desinteressada de totes aquelles persones que, de manera activa, dediquen part del seu temps a acompanyar i millorar la qualitat de vida dels qui es troben en situació de vulnerabilitat.

Per a l’Organització de les Nacions Unides, el voluntariat és una “força potent i una peça important del teixit empresarial, que du a terme una funció cabdal en l’enfortiment de les relacions entre la ciutadania i l’Estat”. Segons l’últim informe sobre l’estat del voluntariat al món, titulat “Crear societats igualitàries i inclusives”, el conjunt de persones voluntàries afavoreixen que hi hagi una millor gobernança, contribuint així a crear societats més igualitàries i inclusives.”

En aquesta línia, des del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, com a institució que acompanya les persones ateses en situació de vulnerabilitat al llarg de la vida, ens sumem a la celebració d’aquest dia i a l’agraïment per als més de 200 voluntaris que integren l’equip de voluntariat de la institució, tots ells amb el denominador comú de la solidaritat com a motor.

L’equip de voluntariat del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, una peça clau

L’equip de voluntariat del Parc Sanitari Sant Joan de Déu és l’energia solidària per excel·lència, que posa en pràctica el valor de l’hospitalitat en compartir el seu temps i oferir una atenció humana de qualitat. Responsables i compromesos amb els valors de l’Orde Hospitalari Sant Joan de Déu, atenció al voluntariat aporta temps, recursos i coneixements, donat que es forma a la institució per, després, poder oferir la millor atenció i acompanyament.

A totes aquelles persones que expressen el desig de ser voluntàries se les forma psicològicament i se’ls proporcionen les habilitats socials i les eines necessàries per acompanyar la persona que atenen. Entre les seves tasques destaca l’escolta activa, a través de l’empatia, i l’habilitat de connectar amb les emocions de la persona que acompanya.

La col·laboració del Servei Comunitari de les escoles pels volts de Nadal

Per Nadal, el Servei Comunitari de les escoles de Sant Boi de Llobregat té un rol molt destacat. Aquest any la tasca solidària s’ha dut a terme a través del Col·legi Sant Josep i l’escola Pedagogium Cos. L’alumnat d’aquestes dues escoles ha dedicat part del seu temps a fer de patges per deixar enllestits els regals que es lliuraran per Reis a persones vulnerables, sense recursos i que també mereixen gaudir de la il·lusió d’obrir un regal per Nadal. La preparació d’aquests detalls ha estat possible gràcies a les donacions rebudes des de l’Obra Social Sant Joan de Déu.

Segons explica Elisabet Carrasco, coordinadora de la xarxa Baix Llobregat Sud i responsable de Voluntariat al Parc Sanitari Sant Joan de Déu, “ser voluntari en la preparació d’aquests regals genera una gran satisfacció, ja que permet formar part de la màgia i la il·lusió del Nadal, contribuint a aportar, mitjançant un petit obsequi, un toc de felicitat a aquells que més ho necessiten”.

T’agradaria ser voluntari? Hi ha moltes maneres d’ajudar, pots escollir la que millor s’adapti al teu ritme de vida.

En el següent enllaç trobaràs tota la informació per formar part del voluntariat del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Oferir solidaritat i rebre’n, és un veritable regal. T’hi esperem!

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search