El pròxim 18 i 19 d’octubre el Parc Sanitari Sant Joan de Déu organitza la primera edició de la Jornada Còmic i Salut

 a Esdeveniments

Aquesta cita aplegarà professionals de renom vinculats al món del còmic en una sessió científica, que versarà sobre com contribueix aquest format narratiu a promoure la salut, superar problemes físics i emocionals, i reflexionar al voltant de les institucions sanitàries.

El recinte de Sant Boi de Llobregat acollirà, el dissabte 19 d’octubre, una jornada d’activitats i tallers per a públics de totes les edats.

En les darreres dècades, el còmic s’ha consolidat com un mitjà narratiu que ofereix una perspectiva única dels problemes de salut i de les institucions sanitàries. A escala internacional, ha pres força el moviment Graphic Medicine, que advoca pels beneficis que aporta aquest format a l’àmbit sanitari, com ara oferir visibilitat a les persones que tenen una malaltia, incrementar l’empatia a la consulta mèdica i promoure la salut. Tots aquests elements converteixen el còmic en una interessant eina de divulgació sanitària per a pacients i professionals.

Amb aquest context, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu organitza el 18 i el 19 d’octubre la primera edició de la Jornada Còmic i Salut, una cita que comptarà amb autors de prestigi del món del còmic, i que estarà oberta tant a professionals del sector de la novel·la gràfica i de la salut, com a aficionats. Aquesta trobada té l’objectiu de propiciar el debat entorn de la necessitat d’humanitzar les institucions sanitàries i de com es viuen els problemes de salut en l’actualitat.

Debat entre autors, professionals i persones ateses

El diàleg s’establirà entre professionals de l’àmbit del còmic i de la salut, persones ateses i representants institucionals, tal com es mostrarà en la taula rodona que obre la jornada del 18 d’octubre: “La mirada de l’autor en relació amb les institucions de salut i el constructe salut-malaltia”. Hi participaran els autors Antonio Altarriba, i els components de La Grúa Estudio, Miguel Ángel Giner i Cristina Durán. Moderarà aquesta taula Toni Boix, infermer especialista en geriatria, coordinador del Servei d’Atenció Espiritual i Religiosa del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, i expert en còmic.

La segona taula de debat, “El còmic com a mitjà narratiu en primera persona”, permetrà conèixer experiències de superació i recuperació després de processos vitals de malestar físic i emocional. Serà a través del relat de Miguel Fuster, Abel Carrasco, Montse Batalla i Xevidom. Jaume Vilarrubí, bibliotecari i documentalista, coordinador de grupCòmic i del portal de còmic de la biblioteca virtual de la Diputació de Barcelona, en serà el moderador.

La jornada es tancarà amb el col·loqui “Els superherois com a exemple de superació personal?”, en què s’analitzarà com aquests personatges poden servir d’inspiració per afrontar les crisis d’identitat de l’ésser humà i per sobreposar-se als problemes de salut. Hi participaran l’il·lustrador Sergio Ariño i el psicòleg, guionista de còmic i escriptor, Pedro López.

Activitats i tallers per a tota la família

En el marc del projecte Còmic i Salut, el dissabte 19 d’octubre se celebrarà la jornada Comic Family Kids, amb activitats i tallers oberts a tothom al recinte del Parc Sanitari Sant Joan de Déu a Sant Boi de Llobregat, de 10 a 16 h i amb accés gratuït.

En aquesta jornada lúdica es podrà gaudir de diversos tallers: creació de xapes i bosses; il·lustració, a càrrec de l’Escola JOSO; impressió en 3D; i “Érase una vez en la vida”, activitat que ofereix ECC, l’editorial de DC Comics en castellà.

També tindran lloc les xerrades de Sergi Escobar, net de José Escobar, creador de Zipi y Zape; i dels membres del projecte ComicCon, del Servei de Rehabilitació Comunitària del Parc Sanitari a Cerdanyola. A més, hi haurà un estand amb venda de productes de Norma Comics i una botiga solidària. D’altra banda, una rua intergalàctica amenitzarà aquest dia d’activitats familiars.

Si voleu inscriure-us a la jornada científica i consultar el programa complet, feu clic en aquest enllaç.

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

Start typing and press Enter to search