Finalitza amb èxit la primera edició del programa d’aprenentatge de formació en ecografia abdominal al SJD Hospital de Sant Boi

 a Innovació, SJD Hospital de Sant Boi

Aquesta formació s’ofereix en el marc de la participació del Parc Sanitari Sant Joan de Déu en el projecte educatiu TrainR4U.

A les sessions pràctiques els alumnes han comptat amb dues estaciones connectades que els ha permès gaudir d’una innovadora comanipulació assistida per robot.

Aquesta formació suposa un pas endavant en la innovació tecnològica en l’àmbit sanitari.

El SJD Hospital de Sant Boi ha finalitzat aquest mes el primer programa d’aprenentatge de formació clínica en ecografia abdominal, que ha combinat sessions en línia amb formació pràctica. Aquesta edició, que es va iniciar el passat mes de gener i que ha comptat amb un total de 22 alumnes, ha posat punt i final a la primera edició després de 4 dies de sessions pràctiques a l’hospital.

El curs, que s’emmarca dins del projecte educatiu TrainR4U (Training Robot for Ultrasound), consta de classes teòriques i pràctiques impartides per professionals de diferents països i es basa en una innovadora tecnologia de telemedicina. Les 40 hores de duració del curs estan repartides en 30 hores de formació teòrica i 10 de pràctica. L’objectiu principal d’aquest programa és millorar les habilitats dels professionals mèdics, actuals i futurs, per realitzar ecografies abdominals més eficaces, segures i ràpides.

Per al personal organitzador del Parc Sanitari Sant Joan de Déu aquesta primera edició ha estat tot un èxit, tant pel desenvolupament de les sessions com pels resultats obtinguts. La participació en projectes educatius d’aquesta magnitud és una mostra més de l’aposta del Parc Sanitari Sant Joan de Déu amb la formació dels seus professionals en l’àmbit de la innovació en noves tecnologies.

Un pas endavant en la innovació tecnològica

Per a les sessions pràctiques els alumnes participants s’han dividit en tres grups diferents, i han pogut aprendre i manipular tant ecògrafs convencionals com eines robòtiques innovadores de teleecografia, amb l’objectiu de formar-se també en noves tecnologies.

A més, durant aquestes sessions s’han organitzat diversos hubs de formació, organitzats cadascun per un professor mentor i un grup d’estudiants. En aquestes sessions, s’ha comptat amb sondes d’ultrasons corrents, però també s’ha disposat d’una estació innovadora de comanipulació per dur a terme ecografies a través d’un sistema robòtic. Aquest sistema ha permès que el mentor pugui estar en remot i, en temps real, l’alumne pugui sentir les seves correccions i els ajustos necessaris per capturar correctament les imatges necessàries.

Donat l’èxit d’aquesta edició, està previst poder oferir aquesta formació de nou a finals d’aquest any, entre els mesos d’octubre i novembre, tot i que encara no estan publicades les dates definitives.

Tots aquells interessats en la formació poden adreçar-se al correu ParcSanitari.innovacio@sjd.es per a qualsevol consulta.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search