Finalitza la segona fase del projecte d’humanització de l’àrea de pediatria de l’Hospital de Sant Boi del Parc Sanitari Sant Joan de Déu

 a Institució

  • La Fundació “El somni dels nens” i l’empresa Chispumhan col·laborat en aquesta iniciativa, orientada a transformar els espais destinats als infants i les seves famílies en un lloc més agradable i confortable

  • L’experiència dels professionals sanitaris demostra que un entorn acollidor i estimulant té un impacte positiu en el pacient pediàtric

 

La segona fase del projecte d’humanització de l’àrea pediàtrica de l’Hospital de Sant Boi del Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha finalitzat amb èxit. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del projecte d’humanitzar la tercera planta de les consultes externes de Pediatria de l’Hospital de Sant Boi amb la decoració, l’optimització dels espais i la modernització de les instal·lacions, tot per convertir-ho en un lloc més confortable i, alhora, per fer més agradable l’assistència sanitària, tant per als infants i les seves famílies com, de retruc, per als professionals sanitaris.

En aquesta línia i amb l’objectiu d’oferir una realitat més amable tant al pacient pediàtric com al seu entorn més pròxim, sorgeix la necessitat de transformar l’espai i humanitzar-lo. En aquest context, la Fundació “El somni dels nens” té el compromís de vetllar pel benestar dels infants oferint els recursos necessaris als seus familiars, als equips mèdics i assistencials que els cuiden i que s’ocupen de la seva curació. Amb aquest propòsit, el Somni dels Nens ha fet una donació de mobiliari a l’Hospital de Sant Boi per a la sala d’espera amb material divers: cadires, taules, tamborets de colors, carrets de fusta, jocs, joguines i contes, elements que, sense cap mena de dubte, facilitaran i faran més entretinguda la tasca d’acompanyament i cura que el personal assistencial du a terme amb els infants.

D’altra banda, aquesta acció d’humanització dels espais també ha comptat amb la participació de l’empresa Chispum, en aquest cas amb la decoració de les consultes de pediatria mitjançant la implementació de vinils didàctics i la col·laboració especial  d’Anna Vives, una dissenyadora amb Síndrome de Down que l’any 2013 va crear una tipografia pròpia amb gran èxit i que ara ha estat emprada en les parets de les consultes de l’Hospital.

Els inicis del projecte: 2015

En la primera fase del projecte, que va començar fa cinc anys, es van decorar les parets, les portes de les consultes i la sala d’espera de la tercera planta de les Consultes Externes pediàtriques. En aquell moment i gràcies a la col·laboració de l’empresa Nutribén, es va crear una nova senyalística, integrada amb la representació gràfica dels 5 continents proposant així un espai didàctic i amb una temàtica multicultural, sense gènere i per a totes les edats, amb el qual podien interactuar els infants i les seves famílies. Aquesta adaptació va permetre aconseguir millorar l’experiència dels infants en un ambient més agradable on es podien relaxar, alhora que aprenien llegint i jugant en un espai ple de colors.

El següent pas va ser la creació de la Sala de Jocs. Aquest projecte es va materialitzar gràcies a la participació d’alumnes voluntaris de 4t d’ESO de l’Escola Sant Josep de Sant Boi, que van unir esforços recollint material, jocs i joguines per omplir de vida el nou espai.

Així, des de l’inici del projecte d’humanització de l’àrea pediàtrica de l’Hospital de Sant Boi l’any 2015, les diverses accions que s’han anat desenvolupant s’han integrat amb nous procediments i circuits d’actuació dels professionals sanitaris, tot amb l’objectiu d’avançar cap a una atenció assistencial més propera i humana.

L’èxit d’aquesta iniciativa i els reptes que, a poc a poc s’han anat consolidant, rau en la implicació de l’equip de professionals de pediatria que ara i des del primer moment, continua treballant per oferir l’ambient terapèutic més adequat pels infants per tal de facilitar-los la seva estada i afavorir, així, una interacció més fluida amb els seus familiars.

 

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search