Investigadores del Parc Sanitari Sant Joan de Déu impulsen l’European Meeting on Women’s Mental Health

 a Esdeveniments

En la tercera edició d’aquesta trobada, que tindrà lloc els dies 14 i el 15 de maig a Barcelona, s’actualitzaran coneixements sobre l’impacte que té el gènere en l’abordatge de la psicosi.

La forma en què homes i dones manifesten un trastorn psicòtic està condicionada per una gran diversitat de factors, com ara les hormones, la interacció dels gens, l’entorn o el medi ambient. La recerca disponible apunta que si la malaltia s’expressa de forma diferent en uns i altres, i la resposta al tractament també varia; els professionals han de tenir en compte el gènere en l’estratègia preventiva i terapèutica.

Optimitzar els tractaments en homes i dones

La recerca en matèria de gènere, dona i psicosi ha viscut avenços notables en les últimes dècades, donat l’interès que el tema ha despertat en la comunitat científica i per la possibilitat d’obrir noves vies en l’abordatge del que es considera un trastorn de salut mental greu.

Amb la finalitat de compartir i actualitzar coneixement entre professionals, i de crear xarxes que permetin millorar el tractament de la psicosi, el Grup Català de Treball i Recerca en Dona i Salut Mental organitza la tercera edició de l’European Meeting on Women’s Health, que se celebrarà els dies 14 i 15 de maig a l’Auditori de l’Hospital de Sant Pau (Barcelona).

En aquesta cita, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu estarà representat per les doctores Judith Usall, Susana Ochoa, Sara Arranz i Mònica Sánchez, totes elles membres del comitè organitzador i científic del congrés i del Grup Català de Treball i Recerca en Dona i Salut Mental.

Programa i participació

El programa del III European Meeting on Women’s Mental Health inclou simposis i conferències d’experts d’alt nivell en els camps de la psiquiatria, la psicologia i la neurociència. Es pot consultar clicant en aquest enllaç. D’altra banda, els professionals interessats a presentar pòsters i comunicacions a la trobada, tenen temps de fer-ho fins al dia 10 de febrer a través d’aquesta pàgina.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search