La segona edició de ‘La Mirada de l’Altre’ obre les portes a la integració

 a Projectes

La 2a edició de La Mirada de l’Altre arranca a Cerdanyola i s’hi quedarà fins al 21 de març.

Enguany, sota el lema Obrim portes, tenim la clau, 10 parelles formades per artistes reconeguts i persones ateses en els serveis de salut mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu uneixen les seves visions per donar vida a una desena d’obres d’art.

Després de l’èxit de la primera edició, amb última parada a Ripollet aquest mateix mes de febrer, el projecte segueix combinant il·lusió, motivació i treball en equip, tal com destacava el Dr. Joan Alvarósadjunt a la direcció de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, en l’acte de Ripollet.

En aquest sentit, la segona edició de La Mirada de l’Altre ha volgut posar l’èmfasi en el procés creatiu, i no només en l’obra final, ja que el desenvolupament de relacions d’igual a igual permet afavorir l’apoderament a persones usuàries de salut mental.

Així doncs, el passat 8 de febrer, la Sala d’Exposicions de la Biblioteca de Cerdanyola es va convertir en l’escenari inaugural de l’exposició de la segona edició de La Mirada de l’Altre, un projecte artístic multidisciplinari, emmarcat dins el programa Torrents d’Art. Ningú es va voler perdre el resultat de mesos de treball: una desena d’obres que lluiten contra l’estigma que envolta la salut mental.

Precisament aquest era el missatge que van reforçar les paraules del Dr. Luis Sandirector de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, quan recordava que l’experiència de les parelles artístiques és enriquidora per als seus dos integrants, fugint de la distància que moltes vegades es posa davant una persona amb problemes de salut mental i lluitant contra qualsevol tipus d’estigmatització. Totalment d’acord es va mostrar també Carles Escolàalcalde de Cerdanyola, qui considera imprescindible l’ajuda de l’Administració per conscienciar la societat i eliminar qualsevol tipus d’estigma amb l’objectiu de fer una ciutat millor. En aquesta línia, Elvi Vilaregidora de Promoció de la Salut, va ressaltar que aquest projecte no es treballa amb normalitat, sinó amb igualtat, perquè tothom aprèn i comparteix.

L’acte també va comptar amb la presència de José Madrid Pedro Gonzálezgestors de casos de Salut Mental del Programa de Serveis Individualitzats (PSI) i del Programa de Continuïtat Assistencial (PCA) del Parc Sanitari Sant Joan de DéuGonzález va aprofitar l’ocasió per recordar que el projecte no acaba en l’exposició sinó que de la mostra sorgeixen noves col·laboracions artístiques i de comunicació. Per la seva banda, Madrid va convidar al públic assistent a fer-se un selfie emulant la imatge del cartell de l’exposició captada per una de les parelles artístiques d’aquesta edició. Aquesta acció es va fer amb l’objectiu simbòlic de dir “prou” als mals moments passats a la vida.

Si encara no us heu apropat a l’exposició, recordeu que romandrà a Cerdanyola fins al 21 de març.

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search