Les arts escèniques, com a eina terapèutica

 a Art i salut mental, Colabora - Cultura inclusiva, Esdeveniments, Salut mental, Torrents Art

‘El Cabaret de les hipocresies’, és el nou espectacle de la companyia Numància Teatre que s’estrenarà a l’Altre Festival, el dissabte 1 de juny.

‘(Des)connecta’, ‘Vida!’ i els curtmetratges ‘Buscant la pròpia mirada’ estaran presents al Festival Sacseig impulsat per l’Obra Social Sant Joan de Déu.

Aquest mes de juny les arts escèniques tindran un gran protagonisme i es que alguns dels grups de teatre existents al Parc Sanitari Sant Joan de Déu presentaran les seves últimes creacions.

L’Altre Festival

‘El Cabaret de les hipocresies’ és el nou espectacle de la companyia Numància Teatre que estrenaran el dissabte 1 de juny a l’Altre Festival. La companyia dirigida per Marta Oliu oferirà una obra fresca i divertida on, a través de l’humor i de la música, faran arribar al públic les seves reflexions sobre les petites i les grans hipocresies de la societat en què vivim i sobre els seus desitjos com a motor de transformació.

L’Altre Festival Internacional d’Arts Escèniques i Salut Mental imagina un Altre món, un món sense etiquetes, ple de diversitat i accessible per a tothom. Un món habitat per les arts escèniques i on totes les persones tenen dret a formar part del món cultural com a creadores, intèrprets o espectadores.

Més informació, fent clic aquí.

L’Altre Festival se celebra del 31 de maig al 2 de juny. Més de 35 espectacles de teatre, música i poesia durant tres dies al recinte de Fabra i Coats. Consulta el programa

 

Festival Sacseig

El Festival Sacseig, impulsat per l’Obra Social Sant en col·laboració Utopia Barcelona, és un festival d’arts escèniques que ofereix una programació protagonitzada per col·lectius en situació de vulnerabilitat per generar un diàleg entre la societat i la cultura. L’objectiu del festival és fer visibles aquests col·lectius i reflexionar a través de les arts escèniques sobre el món que ens envolta per fomentar un canvi social.

‘(Des)connecta’, és l’obra que presentarà la companyia Ales de Teatre. Una companyia que està formada per joves de diferents serveis de la Xarxa de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu: la Unitat Terapèutica de Justícia Juvenil Els Til·lers, SJD Numància, el Servei d’Atenció a la Població Immigrada (SATMI), la Fundació Bayt at-thaqafa i la Unitat Terapèutica Acompanya’m; juntament amb altres joves vinculats a altres centres educatius.

‘(DES)connecta’ és un espectacle de creació col·lectiva que reflexiona sobre qui som quan estem relacionant-nos contínuament amb les xarxes socials i qui som quan estem més lluny d’elles.

L’obra, de la companyia Ales de Teatre, en col·laboració amb el coreògraf Toni Mira  i la cineasta Laura Álvarez, compta amb el suport de la Fundació La Caixa i serà representada el dijous 6 de juny, a les 20 hores, al Teatre del Raval.

Des de la primera edició d’aquest festival, el Centre Cultural La Model és l’escenari de la jornada comunitària Sacsegem, una proposta que vol fer visible la vulnerabilitat i l’exclusió social a través del teatre, la dansa, documentals, debats, concerts… La cita és el diumenge 9 de juny i aquí també estarà representat el Parc Sanitari Sant Joan de Déu de la mà d’aquests dos espectacles:

– ‘Vida!’ de la companyia Guirigall, dirigida per Jaume Ametller “Notxa” i formada per persones ateses al SRC Viladecans.

Un projecte on les seves experiències vitals i particulars han estat determinants, on es parla de la vida i de la mort jugant amb la música i el teatre. Diumenge 9 de juny, a les 13 hores.

‘Buscant la pròpia mirada’. Usuaris del Parc Sanitari presenten alguns dels documentals que són la culminació d’aquest projecte impulsat per la cineasta Laura Álvarez. Diumenge 9 de juny, a les 12.30 hores.

 

Podeu consultar el programa sencer o comprar entrades del Festival Sacseig, aquí.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search