L’SJD Hospital de Sant Boi aconsegueix l’excel·lència en el maneig de la malaltia inflamatòria intestinal

 a SJD Hospital de Sant Boi

La Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal (MII) de l’SJD Hospital Sant Boi atén anualment 450 persones

Entre els reptes d’aquesta unitat estan atendre de manera excel·lent els pacients amb malaltia Inflamatòria intestinal, a nivell clínic, en totes les especialitats, i psicològic, assegurant assolir la millor qualitat de vida possible, amb una visió integral de la persona

Les persones ateses amb malaltia de Crohn i colitis ulcerosa veuen necessari seguir optimitzant el maneig assistencial de la MII amb l’objectiu de beneficiar-ne la qualitat de vida i que la patologia no afecti ni limiti el seu dia a dia

La Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal (MII) de l’SJD Hospital Sant Boi del Parc Sanitari SJD, ha rebut la certificació de qualitat que concedeix el Grup Espanyol de Treball en Malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa (GETECCU ). Es tracta d’un reconeixement a l’excel·lència de la Unitat, una distinció que situa el centre sanitari com a hospital de referència i reconeix la qualitat assistencial i investigadora desenvolupada en aquesta unitat.

El Programa de Certificació de les Unitats d’Atenció Integral a pacients amb MII és un projecte desenvolupat i impulsat per GETECCU, auditat per Bureau Veritas, com a tercera part independent, i que compta amb el suport de la biofarmacèutica AbbVie.

L’objectiu és reconèixer les unitats de malaltia inflamatòria intestinal del país que assegurin la millor prestació assistencial a persones amb aquesta malaltia. Està considerat el reconeixement més gran per a aquestes unitats a la seva tasca en l’atenció de la malaltia inflamatòria intestinal a Espanya, situant-les com a referent a nivell regional i nacional.

Com explica la vicepresidenta de GETECCU, la Dra. Yamile Zabana, “a GETECCU, tenim un fort compromís amb millorar la qualitat de vida de les persones afectades per la MII i per aconseguir-ho la clau és garantir l’excel·lència assistencial. A través d’aquest programa de certificacions analitzem, de manera objectiva i sistematitzada, la qualitat de l’assistència prestada, tot identificant àrees de millora. D´aquesta manera, ens assegurem que l´atenció que reben els pacients sigui sinònim d´homogeneïtat i excel·lència”.

Per la seva banda, Pilar Urballa, vicepresidenta de l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU Catalunya), ha manifestat que “les malalties inflamatòries intestinals són malalties complexes ja que afecten totes les esferes de la vida de les persones i, a més, no ho fa de la mateixa manera. En aquest context, comptar amb unitats assistencials que obtenen aquesta certificació ens garanteix als pacients que rebrem l’atenció integral i multidisciplinària que requerim i d’acord amb les nostres necessitats específiques.”

La coordinadora de la Unitat de MII, la Dra. Sandra Torra, ha indicat que aquesta acreditació “és fruit d’un treball coordinat i suposa un reconeixement a la tasca que fa anys que realitzem a la nostra Unitat, sempre pensant que les persones que atenem tinguin la millor qualitat de vida possible i se sentin acompanyades”. L’objectiu d’aquesta Unitat, que atén anualment aproximadament 450 persones, és fer el diagnòstic i tractar la MII de forma multidisciplinària, conjuntament amb les altres especialitats com reumatologia, dermatologia, oftalmologia, cirurgia, radiologia i farmàcia, amb l’objectiu d’aconseguir la remissió clínica i la màxima qualitat de vida dels pacients”, ha afegit la doctora.

D’altra banda, el Dr. Luis Lores, director de l’SJD Hospital de Sant Boi, ha afegit que “aquesta acreditació reconeix l’excel·lència en l’assistència que s’ofereix a Sant Boi de Llobregat a les persones amb MII, i situa el nostre hospital com a centre destacat dins del mapa de la digestologia catalana”.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search