Presentada la primera tesi del Parc Sanitari Sant Joan de Déu amb menció europea

 a Institució
​El passat 9 de novembre es va llegir la primera tesi del Parc Sanitari Sant Joan de Déu que rep una menció europea. El mèrit ha estat de María Rubio, membre del grup de Recerca en Serveis Sanitaris i Resultats en Salut Mental i Atenció Primària de la Unitat de Recerca i Desenvolupament del Parc, amb la tesi que porta per títol “Pharmacist interventions in depressed patients” i que ha estat dirigida per la professora Marian March Pujol (Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona) i el Dr. Antoni Serrano (Parc Sanitari Sant Joan de Déu).
A banda de rebre menció europea, s’ha de destacar que la qualificació ha estat de Cum Laude. La tesi està centrada en si l’atenció farmacèutica en pacients amb depressió és una estratègia eficient en la millora de l’adherència al tractament antidepressiu així com en la millora del benestar dels pacients.
Els resultats de la tesi determinen que l’atenció farmacèutica és bona estratègia per millorar l’adherència a antidepressius tot i que es fa necessària una millora en les intervencions que es realitzen en farmàcia comunitària per avalar-ne l’eficiència i cal generar més evidència científica al respecte.
Destacar que un dels treballs inclosos en la tesi és l’únic treball espanyol recollit en la darrera actualització de la Guia de Pràctica Clínica per a l’abordatge de la depressió publicat pel National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE).
La tesi “Pharmacist interventions in depressed patients” s’ha portat a terme dins el marc d’un projecte FIS del Dr. Serrano que s’ha realitzat amb la col·laboració d’investigadors de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona i investigadors del ICS. En aquest estudi, a més, han participat metges i farmacèutics de Gavà i El Prat de Llobregat.
Per María Rubio, membre de la Unitat de Recerca del Parc Sanitari i llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona (2008) l’elaboració d’aquesta tesi l’ha permès introduir-se en profunditat en el món de la recerca. També ha tingut l’oportunitat de treballar i aprendre amb equips multidisciplinars, amb grups de recerca d’altres províncies i d’altres països que l’han ajudat a tenir una major perspectiva del problema d’estudi.
Un dels directors de la tesi, el Dr. Antoni Serrano,  destaca el rigor científic del treball, fent evident una gran capacitat de treball de la investigadora sota els estàndards més exigent. A més a més, valora molt positivament la incorporació de María Rubio a la Unitat de Recerca i Desenvolupament del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.
Enhorabona!!
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search