Tres projectes i un estudi de recerca del Parc Sanitari Sant Joan de Déu es beneficien de la cursa solidària Magic Line

 a Colabora - ActualitatColabora, Solidaritat, Voluntariat

L’11a edició de la Magic Line, la cursa solidària que organitza Sant Joan de Déu en favor de les persones més vulnerables, ha posat el punt final aquest 25 de juny amb una recaptació de més de 423.900 euros

Del total de fons recollits, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu es beneficiarà de 58.000 euros que es destinaran a tres projectes solidaris i un estudi de recerca.

El 25 de juny s’ha celebrat l’acte de cloenda de la Magic Line, un esdeveniment on s’han entregat els diplomes a totes les institucions beneficiàries d’aquesta mobilització solidària. Una edició, l’onzena, que s’ha tancat amb les següents dades:

  • 423.993, 28 euros de captació.
  • 15.000 participants.
  • 1.156 equips.

Gràcies a la solidaritat de tots els participants ara es podran finançar projectes socials i sanitaris que milloren la vida de les persones en situació de vulnerabilitat que s’atenen als centres de Sant Joan de Déu i entitats properes.

Pel que fa al Parc Sanitari Sant Joan de Déu, la institució rebrà 58.000 euros que es destinaran a tres projectes solidaris i un estudi de recerca:

32.000 euros per a Ajuts Socials

Atès que existeix una relació estreta entre les persones amb problemes de salut mental i les situacions de pobresa, esdevé necessari un servei d’ajuts socials destinat a atendre situacions de vulnerabilitat i prevenir l’exclusió social.

El projecte d’Ajuts Socials acompanya totes les persones ateses i garanteix les necessitats bàsiques de la vida quotidiana, com ara el menjar, la roba i el calçat. Alhora, contribueix a augmentar la reinserció laboral.

 

15.000 euros a Teràpies complementàries a la Llar Residència

Cada vegada existeixen més evidències sobre l’eficàcia de les intervencions psicològiques a través de la musicoteràpia i l’artteràpia, aspectes que ajuden a millorar la simptomatologia i la qualitat de vida de les persones diagnosticades amb un problema de salut mental.

L’ús d’instruments musicals, de la veu, de tècniques plàstiques i artístiques amb finalitat terapèutica juntament amb la reflexió, anàlisi i experiència personal musical i artística, potencien la millora de les persones ateses, el vincle social i la seva rehabilitació comunitària. Individualment, aquest abordatge millora la simptomatologia de diversos trastorns mentals i aporta recursos i eines per afrontar i millorar el dia a dia dels pacients.

En la teràpia s’aborden aspectes psicoemocionals relacionats amb la comprensió, l’expressió, la canalització i regulació emocional i les dificultats quotidianes. L’ús de la música i l’art propicien la connexió amb la part més sana i positiva d’un mateix.

L’artteràpia i la musicoteràpia són teràpies complementàries que es realitzen setmanalment de forma grupal amb totes les persones residents a les llars, un total de 40 persones.

 

2.500 euros a TCELA Neurodiversitat hospitalària

L’accessibilitat universal és un dret bàsic per a garantir que totes les persones puguem participar en igualtat d’oportunitats en la societat i, per a les persones neurodivergents, a més, és un dret fonamental per a garantir que puguin viure de forma independent i participar plenament en tots els aspectes de la vida.

Quan parlem de persones neurodivergents fem referència a persones amb autisme (TEA), amb trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat o sense (TDAH), amb alguna dificultat d’aprenentatge (per exemple, dislèxia), amb síndrome de Tourette…

El programa TCELA Neurodiversitat hospitalària se centra a abordar de forma acurada, empàtica i proactiva les necessitats recollides de les persones neurodivergents i les seves famílies mitjançant la incorporació d’eines que permetin al conjunt de professionals de l’SJD Hospital de Sant Boi oferir una atenció efectiva a través de recursos, formació i atenció a la ciutadania implementant Sistemes Augmentatius i Alternatiu de Comunicació (SAAC).

La Comunicació Augmentativa i Alternativa inclou diversos sistemes de símbols: gràfics (fotografies, dibuixos, pictogrames, paraules i lletres) i gestuals (mímica, gestos i signes manuals. Alhora aquests sistemes s’adapten a les necessitats de persones amb edats i habilitats motrius, cognitives i lingüístiques molt dispars.

El projecte TCELA Neurodiversitat hospitalària s’articula en tres fases:

  • Fase 1 – Creació equip TCELA.
  • Fase 2 – Formació del conjunt de professionals.
  • Fase 3 – Disseny i implementació del SAAC a l’SJD Hospital de Sant Boi.

 

9.000 euros a un estudi de recerca del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i la Fundació de Recerca

Motius en la cronificació de l’Ús de Benzodiazepines: Estudi Qualitatiu (Estudi B-LONG).

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search