![VI jornada de violència masclista i salut mental, a Vic VI jornada de violència masclista i salut mental, a Vic](https://www.pssjd.org/wp-content/uploads/bfi_thumb/dummy-transparent-po0if0r4ygmle8mk12ffejnh7opdbhb27h9629aabs.png)
VI jornada de violència masclista i salut mental, a Vic
Maria Ribas, adjunta a la direcció de la SJD Xarxa de Salut Mental, presentarà una ponència sobre adolescència i problemes de salut mental en el sistema de protecció i de justícia juvenil
La jornada compta amb taules rodones sobre la relació bidireccional entre la violència masclista i la salut mental, testimonis en primera persona i bones pràctiques en coordinació de l’atenció
La Dra. Judith Usall Rodié i la psicòloga Regina Vila Badia, professionals i investigadores del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, participen al comitè organitzador de la jornada
Els pròxim divendres 10 de novembre, se celebra a Vic (Osona) la VI jornada de violència masclista i salut mental , organitzada pel grup de violència masclista i salut mental, del Grup de Treball i Recerca en Dona i Salut Mental (GTRDSM), adscrit a la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental.
A la trobada hi trobareu ponències sobre la relació bidireccional entre el trastorn mental i la violència masclista, com la que conduirà la psicòloga Maria Ribas Siñol, adjunta a la direcció de la Xarxa de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, amb el títol “L’adolescent al límit: trauma i problemàtica de salut mental en el sistema de protecció i de justícia juvenil”.
Així mateix, professionals i testimonis en primera persona parlaran de com aquesta violència vulnera dret, el trauma que genera i quina vinculació té amb els trastorns mentals greus, experiències de dones que han passat per circuits d’atenció i, finalment, casos de bones pràctiques de coordinació de diferents serveis d’atenció del territori.
L’objectiu principal d’aquesta sisena edició és actualitzar els coneixements sobre diverses qüestions relacionades amb la vinculació entre la violència masclista i la salut mental com a eix principal, de la ma de dones professionals, investigadores i testimonis de prestigi.
El Grup de Treball i Recerca en Dona i Salut Mental (GTRDSM) treballa des d’una visó feminista per incloure la perspectiva de gènere tant en la recerca com en l’assistència en salut mental. “La perspectiva de gènere farà possible la necessària adaptació dels tractaments dirigits a les dones i ajudarà a deixar palès que en funció del sexe les estructures socials i culturals incideixen en la salut mental i en les diferents teràpies”, afirmen.
Recerca, lideratge i innovació, l’adn de les investigadores del comitè organitzador
Al comitè organitzador hi participen un total de nou professionals i investigadores de prestigi, entre les quals la Dra. Judith Usall Rodié i la psicòloga Regina Vila Badia, professionals i investigadores de la Xarxa de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.
A més, la Dra. Judith Usall Rodié va ser nomenada fa uns mesos presidenta-electa (vicepresidenta) de la International Association for Women’s Mental Health (IAWMH), la Societat Internacional de Dona i Salut Mental, que té l’objectiu de millorar la salut mental de les dones de tot el món.
La trobada es durà a terme al Paranimf de la Universitat de Vic i, en aquest enllaç, trobareu el programa i les indicacions per formalitzar la inscripció per a la sessió presencial o online.