5 de desembre, Dia Internacional del Voluntariat

 a Dia Mundial, Solidaritat, Voluntariat

‘Gràcies per acceptar el repte’ és el lema de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu per commemorar aquest dia.

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu se suma a la celebració d’aquesta efemèride agraint el suport, la implicació i el compromís de totes les persones voluntàries.

Cada 5 de desembre es commemora el Dia Internacional del Voluntariat, una jornada dedicada a agrair la tasca, altruista i desinteressada, de totes aquelles persones que dediquen part del seu temps a acompanyar i millorar la qualitat de vida dels que més ho necessiten.

Per a l’Organització de les Nacions Unides, el voluntariat és un gran recurs renovable fonamental per a la resolució de problemes socials, econòmics i mediambientals a tot el món.

 

L’equip de voluntariat del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, una peça clau

En aquesta línia, des del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, com a institució que acompanya les persones ateses en situació de vulnerabilitat al llarg de la vida, ens sumem a la celebració d’aquest dia i a l’agraïment per als més de 260 voluntaris que integren l’equip de voluntariat de la institució, tots ells amb el denominador comú de la solidaritat com a motor.

L’equip de voluntariat del Parc Sanitari és l’energia solidària per excel·lència, que posa en pràctica el valor de l’hospitalitat en compartir el seu temps i oferir una atenció humana de qualitat. Responsables i compromesos amb els valors de l’Orde Hospitalari Sant Joan de Déu, les persones voluntàries aporten temps, recursos i coneixements per poder oferir la millor atenció i acompanyament.

Actualment el Parc Sanitari té 265 voluntaris (el 75% son dones i el 25% homes) que han realitzat al llarg d’aquest any 1.298 hores de voluntariat. En aquest 2023 destaca, també, la gran feina que s’està fent per vincular noves generacions i gent jove: el 33% del voluntariat actual és menor de 25 anys, el 48% correspon a la franja de 26 a 65 anys i el 20% són majors de 65.

El voluntariat del Parc Sanitari, a més, forma par de la Xarxa Final de Vida i Soledat oferint acompanyament a residències i a domicili a Sant Boi, la Colònia Güell, Esplugues i Castelldefels.

 

‘Gràcies per acceptar el repte’, el lema de l’Orde Hospitalari de Sant Joan Déu

En aquest dia tan especial que se celebra el 5 de desembre, Sant Joan de Déu vol destacar la tasca insubstituïble que desenvolupen les persones voluntàries a favor de col·lectius vulnerables i en la construcció d’una societat més justa i solidària.

Per això, la institució ha creat un vídeo amb el lema ‘Gràcies per acceptar el repte’, que posa en valor el compromís i l’acció de les persones voluntàries per part dels professionals i coordinadors de Voluntariat dels centres de l’Orde a Espanya. A més, suposa un reconeixement de la societat cap a les persones que s’hi impliquen per a canviar realitats injustes i de vulnerabilitat.

Podeu veure el vídeo, fent clic en el següent enllaç.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search