8 de març: Dia Internacional de les Dones

 a Dia Mundial, Institució

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu se suma a aquesta jornada, que pretén avançar cap a una normalitat feminista, justa, igualitària i sense violències

En el marc del Dia Internacional de les Dones, el Departament d’Igualtat i Feminismes del Govern de la Generalitat ha posat en marxa la campanya ‘Avancem cap a una normalitat feminista, que promou, en tots els àmbits, la igualtat entre gèneres d’una manera justa i sense violències, i a la qual, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu s’hi adhereix.

Al llarg de la història, tant a Catalunya com arreu del món, els drets de les dones no han estat atorgats, sinó que han estat guanyats mitjançant l’organització col·lectiva i la mobilització de les dones mateixes. Malgrat els avenços aconseguits en tres segles de corrents de pensament feminista i dos segles de lluita organitzada, els drets de les dones encara no estan plenament garantits, no són una realitat per a moltes dones i estan subjectes a retrocessos.

Davant les desigualtats, discriminacions i violències estructurals que viuen les dones pel sol fet de ser dones, hi ha canvis imprescindibles i inajornables que cal abordar. Així, el paper actiu dels homes per identificar i rebutjar els estereotips, les actituds i els comportaments masclistes propis i dels seus entorns laborals, familiars o d’amistats que normalitzen i perpetuen la discriminació, el menysteniment, la cosificació o les violències envers les dones i que, al mateix temps, els imposen a ells mateixos una determinada manera de ser i de fer com a homes. En aquesta mateixa línia, els homes han d’assumir la responsabilitat que els pertoca en la sostenibilitat de la vida, i en el treball domèstic i de cures. El feminisme és per a tothom.

 

La transformació feminista ja ha començat i és imparable

Des del Parc Sanitari Sant Joan de Déu compartim la necessitat d’unir esforços per acabar amb les injustícies distributives i de reconeixement, i assegurar la paritat i la participació de les dones en totes les esferes de la vida.

Encara avui persisteixen greus desigualtats materials, com la feminització de la pobresa, l’assignació a les dones del treball de cures no remunerat o la segregació vertical i horitzontal del mercat laboral.

El ple garantiment dels drets humans de les dones no pot esperar més.

Un reclam històric de justícia, equitat i llibertat, que ha de fer-se realitat avui.

Ho volem ara.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search