Aconseguits els criteris de validació per a l’extracció de sang de cordó

 a Institució
A finals de 2013 la Direcció General de Regulació, Planificació i Recursos Sanitaris del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va autoritzar a l’Àrea Materno-Infantil de l’Hospital General del Parc Sanitari per a l’extracció de sang de cordó umbilical.
Un cop transcorreguts sis mesos d’aquesta autorització per a la  recol·lecció d’unitats de sang de cordó umbilical, ara s’ha donat un pas més donat que s’han aconseguit els criteris de validació.
Aquesta validació s’ha fet amb 30 donacions consecutives de sang de cordó, recollides entre el  8 de Novembre de 2013 i el 31 de Gener de 2014, avaluant una sèrie de paràmetres específics:
  • Activitat d’obtenció de sang de cordó.
  • Número de cèl·lules nucleades i de cèl·lules progenitores.
  • Bona viabilitat de les cèl·lules i eficiència clonogènica.
  • No s’han detectat problemes de traçabilitat ni manca de documents.
  • L’elegibilitat de la donant ha estat correcte.
  • No s’ha contaminat cap donació de sang de cordó.
La sang del cordó umbilical conté elements progenitors capaços de generar cèl·lules sanguínies en quantitats suficients com per a poder fer un trasplantament de medul·la òssia. Així que el trasplantament de sang de cordó umbilical, igual que el de medul·la òssia, pot contribuir a la curació de nens i també de persones adultes que pateixen greus malalties de la sang i que sense aquest tractament tindrien una evolució desfavorable.
La recollida de sang de cordó umbilical, després del naixement i d’un petit  fragment del cordó, no te cap risc ni per a la mare ni per al nadó. Aquesta sang, un cop recollida, s’envia abans de 48 hores al Banc de Sang i Teixits que l’analitzarà i la conservarà, si té la qualitat necessària, fins que algun malalt la necessiti.
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search