Aquest Nadal, acompanyem la solitud de les persones grans

 a Institució
  • Segons un estudi sobre soledat de la gent gran publicat per la Fundació “La Caixa”, el 66,2% dels homes i el 69,4% de les dones de més de 65 anys a Espanya pateixen soledat no desitjada

  • La solitud empitjora molt la qualitat de vida de les persones grans. Intentar mitigar aquest sentiment no desitjat té un efecte directe i quasi immediat: millora notablement el seu dia a dia i, inclús, redueix la demanada de recursos sanitaris i socials per part d’aquestes persones

Des del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, i com a institució que acompanya les persones ateses en situació de vulnerabilitat al llarg de la vida, comptem amb l’escalfor incondicional que ofereix l’equip de voluntariat. Persones generoses que, a través del seu afecte i estima, ajuden a mitigar aquesta crua soledat no desitjada.

Durant les festes nadalenques, el voluntariat ha continuat acompanyant, especialment, a les persones ateses en situació de soledat i final de vida, fent-les arribar detalls artesans elaborats per joves del Col·legi Sant Josep de Sant Boi i del Col·legi Santo Àngel de Gavà. Un bonic gest solidari que ha endolcit una festivitat marcada per les restriccions de les visites familiars, com a mesura de seguretat per evitar nous contagis per coronavirus.

Una acció a la qual també s’han sumat els usuaris de la Xarxa de Salut Mental del Parc Sanitari que han participat, amb l’ajut de l’equip de voluntariat, en la confecció d’un obsequi solidari per a les persones ingressades al SJD Hospital de Sant Boi. Una altra preciosa cadena d’altruisme en què també han aportat el seu gra de sorra els professionals de cuina, i gràcies als quals els detalls s’han pogut entregar a les safates dels àpats.

En definitiva, tot un seguit d’accions ja consolidades que, des de l’any 2017, el programa de voluntariat “Final de Vida i Soledat”, nascut arran d’un acord de col·laboració entre l’Obra Social La Caixa i el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, intenta fomentar any rere any.  El principal objectiu és facilitar l’acompanyament de persones que es troben a l’última etapa de la vida, que viuen a residències geriàtriques del Baix Llobregat i que poden sentir-se soles. La iniciativa pretén pal·liar la soledat no desitjada, dedicant-les un temps valuós per elles i fent-les sentir especials i úniques.

El nostre més sincer agraïment, una vegada més, a l’equip de professionals i voluntariat del Parc Sanitari Sant Joan de Déu; a les escoles Col·legi Sant Josep de Sant Boi i Col·legi Santo Àngel de Gavà; a les residències El Sol de Castelldefels i La Colònia Güell; als companys de Solidaritat de Sant Joan de Déu, així com a totes les empreses col·laboradores per les seves donacions.

A tots, gràcies per estar al costat de la gent gran, especialment en aquestes dates tan entranyables!

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search