Balanç de la XII Jornada dels Programes d’Atenció Específica al Trastorn Psicòtic Incipient a Catalunya

 a Institució
  • L’edició d’enguany es va centrar en els reptes de la crisi sanitària i l’ús de les TIC en aquests programes

 

El passat 4 de febrer es va celebrar la XII Jornada dels Programes d’Atenció Específica al Trastorn Psicòtic Incipient (PAE-TPI) a la Seu del Clúster de Salut Mental de Catalunya. Aquests programes són projectes que impliquen a tots els professionals dels dispositius assistencials del territori català amb l’objectiu d’assegurar la detecció precoç i el tractament integral i multidisciplinari dels trastorns psicòtics incipients.

Al llarg d’aquesta jornada virtual, organitzada per la Comissió Pedagògica i de seguiment del PAE-TPI del Pla Director de Salut Mental i Addiccions, es va debatre sobre el present i futur d’aquests programes a Catalunya.

En aquest sentit, es vol donar un nou impuls a aquest aspecte crucial del model d’atenció pública a la salut mental comunitària, mitjançant l’anàlisi i el seguiment del seu desenvolupament, identificant les oportunitats de millora, així com l’intercanvi d’experiències exitoses entre els professionals. Un dels temes més rellevants va ser els reptes d’aquesta crisi sanitària i l’ús de les TIC en aquests programes.

La jornada va ser inaugurada per Jordi Blanch, del Pla director de salut mental i addiccions de Catalunya, i Paulina Viñas, del Servei Català de la Salut, que van parlar de l’efecte de la contingència de la COVID-19 en l’activitat realitzada i de les noves propostes de millora per l’any 2021.

Aquesta edició va comptar amb la participació, entre d’altres, de l’equip de professionals del Parc Sanitari Sant Joan de Déu:

  • Antoni Serrano Blanco, adjunt a la Direcció de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu: “Atenció telemàtica en temps de pandèmia, satisfacció dels usuaris i dels professionals de Salut Mental”.
  • Marta Coromina Sadurní, psiquiatra i coordinadora de CSMA del Parc Sanitari Sant Joan de Déu: “Ús de les tecnologies, opinió i informació que es busca a les xarxes sobre psicosi en quatre poblacions diferents”.
  • Susana Ochoa Güerre, psicòloga i coordinadora de la Unitat de Recerca del Parc Sanitari Sant Joan de Déu: “Entrenament Metacognitiu en línia per a persones amb primers episodis psicòtics”.

 

Podeu veure la jornada completa, seguint aquest enllaç: https://bit.ly/3d0kUMH

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search