“Cançons per a una papallona”, un projecte solidari per fomentar l’atenció al dol perinatal

 a Hospital de Sant Boi, Projectes

Una parella atesa a l’Hospital de Sant Boi ha impulsat un disc amb què es podran recaptar fons per a aquest àmbit.

 El 2020 va haver-hi una taxa de morts perinatals a Catalunya de prop del 5%, segons l’Idescat.

Es calcula que a Catalunya un 4,74% de les morts es produeixen durant l’embaràs o poc després del part, segons dades de l’Idescat. És el que es coneix com a pèrdua perinatal, una realitat poc coneguda, que sovint esdevé un tabú i queda invisibilitzada en la societat; mentre que per als pares i mares es tracta d’una experiència que implica una tristor absoluta, i una buidor i un dolor profunds.

Una iniciativa que fa visibles aquestes pèrdues

Fa prop de 5 anys que l’Hospital de Sant Boi va crear un equip multidisciplinari per atendre les pèrdues perinatals. En agraïment a l’atenció rebuda per part d’aquest grup  de professionals, una parella ha elaborat un CD amb 10 cançons que transmeten com ha estat tot el procés que han viscut. Aquest disc es pot trobar a la màquina de vending situada al vestíbul del centre hospitalari i a la botiga solidària de l’Obra Social Sant Joan de Déu.

Els recursos obtinguts a través d’aquest projecte, anomenat “Cançons per a una papallona”, aniran destinats a programes d’atenció al dol perinatal de l’Àrea Maternoinfantil de l’Hospital de Sant Boi.

A banda de ser una iniciativa solidària, el disc suposa també un reconeixement a la tasca d’aquesta àrea de l’hospital, que treballa de forma incansable per humanitzar l’assistència cap a les persones ateses i, molt especialment, cap a tots aquells pares que han perdut un nadó i necessiten visibilitat i suport emocional.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search