Celebrades les II Jornades de Banc de Teixits Neurològics i Salut Mental

 a Institució
La II Jornada de Banc de Teixits Neurològics i Salut Mental va aplegar un centenar de persones a l’Auditori del Parc Sanitari. La taula inaugural va córrer a càrrec del Dr. Josep Maria Haro, metge psiquiàtric i Director del Servei de Recerca del Parc Sanitari el Sr.Enric Mangas, Director General del Parc i el Dr. Alfonso Monje, metge geriatra del Parc.
Durant tot el dia, els ponents i assistents van exposar i debatre respecte els resultats que han obtingut diversos investigadors després de fer servir mostres cedides pel Banc de Teixits. A més, van donar a conèixer les tècniques més actuals que es fan servir en el tractament de mostres i les novetats diagnòstiques en neuropatologia.
La clàusula de l’acte el va realitzar el Dr. Josep Ramos, metge psiquiatre i Director de Planificació de Salut Mental i Addiccions del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.
Cal recordar que ja des del 2004, el Banc de Teixits Neurològics cedeixen més de 500 mostres de cervell gratuïtament a investigadors internacionals tant de Barcelona com de València, Madrid, Alemanya i Estats Units per investigar, principalment, l’esquizofrènia.
Actualment, el BTN rep finançament, a més del recolzament del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i la Fundació Sant Joan de Déu, de CIBERSAM (Centro Investigaciones Biomédicas en Red en Salud Mental), RETICS (Redes Temáticas de Investigación Cooperativa Sanitaria) i Faramaindustria-Departament de Salut (Projecte “Banc de Teixits Nerviosos de Catalunya”).
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

Start typing and press Enter to search