Com tenir cura de la pell a l’estiu: consells i recomanacions del SJD Hospital de Sant Boi

 a SJD Hospital de Sant Boi

El sol té beneficis, però cal ser curosos per no posar en risc la nostra salut.

Protegir i hidratar la pell, adaptar l’alimentació i evitar el sol a les hores de màxima verticalitat, són algunes de les recomanacions del SJD Hospital de Sant Boi.

L’inici de l’estiu allarga els dies i les hores de sol, generant més oportunitats per estar fora de casa. Parlar d’estiu també és parlar de platja, de piscina, de roba lleugera i d’exposar la pell a agents més agressius que a l’hivern. L’estrès, els factors ambientals i el sol són tres dels principals aspectes que poden influir en l’aspecte i la salut de la nostra pell, ja sigui a curt com a llarg termini. La pell té memòria, i les accions d’avui poden repercutir en la salut en un futur.

Sense dubte prendre el sol té beneficis: aporta vitamina D i afavoreix la secreció de dopamina i serotonina, les conegudes com a ‘hormones de la felicitat’. A més, pot contribuir a millorar la psoriasi i l’acne, a més d’activar les nostres defenses i enfortir els ossos.

Tot i això, el sol és una arma de doble tall. Sense la protecció adequada prendre el sol posa en risc la nostra salut. Les cremades, l’aparició de taques o, el més greu, l’augment del risc de patir càncer de pell són algunes de les conseqüències negatives d’exposar-nos a ell. Tal com afirma l’Acadèmia Española de Dermatologia i Venereologia, “la nostra pell no és una moda que puguem canviar quan vulguem, és per sempre”.

6 recomanacions del SJD Hospital de Sant Boi per tenir cura de la nostra pell a l’estiu

1. Seguir una bona rutina de neteja (també a l’estiu): Per preparar la pell abans de l’exposició al sol és recomanable fer una exfoliació corporal i facial. A més, cal continuar mantenint les rutines habituals al matí i a la nit, sobretot per a la cara (neteja de la pell amb productes suaus i sense alcohol). També és recomanable completar la rutina diària del rostre utilitzant un sèrum antioxidant amb vitamina C.

2. Mantenir-la 100% hidratada, tant per dins com per fora: durant tot l’any, però sobretot a l’estiu, és important que la pell estigui hidratada. Cal aplicar crema hidratant en abundància després de dutxar-se, parant especial atenció al rostre, ja que és on la pell és molt més fina i necessita tractaments dermatològics específics. També podem ajudar-la hidratant-nos, bevent més aigua, prenent gaspatxo, sopes fredes i amanides. Amb la calor el cos perd una gran quantitat d’aigua i cal reposar-la.

3. Protegir-la de dia i reparar-la de nit: és una de les recomanacions clau. S’ha d’aplicar protector solar cada dia, mitja hora abans d’exposar-se al sol, sobre la pell neta i seca, i renovar l’aplicació cada 2h si estem a l’aire lliure. Cal tenir en compte que la cara i els llavis necessiten protectors especials.

4. Evitar el sol a les hores de màxima verticalitat. Entre les 12h i les 16h el sol es troba en la seva màxima verticalitat i, per tant, incideix molt més en la pell. Durant aquestes hores el recomanable és no exposar-se. Durant els primers dies, sobretot, l’exposició ha de ser molt progressiva. A més, cal recordar que quan prenem el sol no es poden utilitzar productes sobre la pell que portin alcohol (com colònies o perfums), ja que podrien induir a l’aparició de taques a la pell.

5. Posar el focus en l’alimentació: durant les èpoques estivals cal que l’alimentació estigui composta, majoritàriament, per fruita i verdura de temporada, així com aliments rics en antioxidants. Aquests aliments ajudaran a prevenir la degeneració cel·lular i a estimular el flux sanguini de la pell.

6. Vestir-te acord amb la temperatura i amb teixits lleugers i còmodes: l’estiu és temps de peces de roba lleugeres i folgades, a poder ser teixides amb fibres naturals, com el cotó, que faciliten la transpiració.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search