Comença l’enderroc del mur del Parc Sanitari

 a Institució
​La celebració d’un acte ple de simbolisme ha estat el tret de sortida per començar les obres d’enderrocament d’un mur amb 110 anys de vida i que s’ha utilitzat per separar físicament les persones amb una malaltia mental de la resta de la ciutadania.
El Sol i la calor van ser uns dels grans protagonistes en un acte que va comptar amb la presència d’unes 300 persones que van voler viure en directe l’adéu a 1800 metres quadrats de ciment.
El grup musical Casey Jones iniciava l’acte amb la interpretació de la cançó Freedom de Jimmy Hendrix passats uns minuts de les 10.30 hores del matí. El Dr. Josep Ramos, Director de Planificació de Salut Mental i Addicions, va conduir tot l’acte i va ser l’encarregat d’explicar tot el que s’estava produint.
Pel que fa als parlaments institucionals, el Germà Santiago Ruiz va parlar en representació de l’Orde Hospitalari el Dr. Enric Vicens, Director de l’Àrea d’Hospitalització Psiquiàtrica, en representació del Parc i el Sr. Juan Antonio Tamayo, regidor, representant l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.
Desprès d’escoltar l’ Allegro de Hendel a càrrec de l’Orquestra “4Cordes, Sant Boi Camerata” es va viure un dels moments més emotius del matí. Un dels fills del Dr. Jenaro Sancho Martínez de Virgala va ser l’encarregat de llegir el poema “Ya no tengo miedo” mentre s’escoltava de fons L’última Primavera de Edward Grieg.
Posteriorment, es va fer entrega als guanyadors dels tres lemes finalistes “Buscant l’eslògan del Parc Sanitari Sant Joan de Déu” de la mà del Sr.Enric Mangas, Director General del Parc Sanitari Sant Joan de Déu:
1-    “Trenquem barreres, t’obrim el Parc” del Dr. Rafael Vera
2-    “La mà sempre estesa” del Sr. Òscar Stoyou
3-    “Els nostres valors al teu servei” de la Sra. Isabel Ballesteros
A les 11.30 va ser el moment d’escoltar que pensen els professionals, usuaris i ciutadans respecte l’enderroc. El manifest, elaborat amb les aportacions fetes per totes les parts implicades, va ser llegit per MªAngeles Martínez com a professional del Parc, el Sr. Juan Bertran i el Sr. Antonio Rillo com a usuaris de l’Àrea Sociosanitària i la Sra. Gemma Deusedas, actriu catalana, que va llegir la part corresponent a la ciutadania.
The Wall, interpretat per Casey Jones va donar el tret de sortida a l’enderroc. La Cabuda va dirigir tots els assistents al mur per tal de donar el primer cop. Va ser un moment ple de simbolisme i amb una forta carrega emocional i es que aquest moment va anar lligat a una deixada anar de globus que va fer plorar a més d’un assistent.
El fi de festa el va posar la peça musical Boig per tu interpretada conjuntament per l’Orquestra 4Cordes, Sant Boi Camerata, el grup musical Casey Jones i la Coral Infantil Renaixença.
S’ha de destacar també que, durant tot el matí, es va portar a terme l’elaboració conjunta d’un mural realitzat gràcies als dibuixos aportats tant pels usuaris com pels ciutadans presents en l’acte.
Dissabte 18 de juny de 2011 serà, per sempre, un dia històric!
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search