Descobreix l’exposició “Un silenci ple de paraules”, l’impacte dels abusos sexuals en la infància

 a Institució
  • Es tracta de la segona mostra que es presenta al nou espai creatiu per a usuaris i professionals, inaugurat al passat mes de març, al vestíbul de l’Hospital de Sant Boi
  • L’obra despulla la realitat d’una dona que durant anys va haver de fer front a agressions sexuals per part del seu entorn pròxim

 

Aquesta setmana s’ha inaugurat al vestíbul de l’Hospital de Sant Boi, la mostra “Un silenci ple de paraules” que visibilitza i descriu amb profusió de detalls la realitat d’una dona que va patir abusos sexuals per part del seu entorn pròxim.

El projecte és fruit d’Aurora Martín, de 41 anys, que va ser víctima d’aquesta xacra quan era petita.  Les obres d’aquesta exposició sorgeixen d’un taller d’artteràpia del qual va formar part durant la seva estada a l’Hospital de Dia d’Esplugues de Llobregat

L’artteràpia és una disciplina que combina l’expressió artística amb la psicologia per potenciar la creativitat de les persones, alhora que se les acompanya per expressar les emocions, i desfer conflictes i bloquejos. Es tracta d’una activitat que fa anys que forma part de programes de recuperació del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

A través d’un recorregut vital, l’obra aporta les reflexions i vivències d’aquesta supervivent des dels abusos que va sofrir durant la infància fins a la lluita contra les seqüeles que ha experimentat en l’edat adulta. L’obra pretén transmetre quines eren les seves emocions i pensaments a cada moment, i de quina manera va afrontar totes i cadascuna de les adversitats, que van romandre transparents per a l’entorn més pròxim, la seva família i la societat.

“Un silenci ple de paraules” presenta imatges que, sense ser invasives, ens condueixen a un viatge al fons de la inconsciència. Per aconseguir-ho, Aurora Martín ha comptat amb la col·laboració de l’artterapeuta Sílvia Vidal i l’il·lustrador Jordi Comas, qui va realitzar les il·lustracions per acompanyar les entregues del bloc autobiogràfic de la mateixa autora: “Memòries d’una realitat invisible (El silenci d’una nena)”.

L’exposició està organitzada per Torrents d’Art, projecte del Parc Sanitari Sant Joan de Déu  en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Boi que, des de l’any 2011, treballa per trencar els estigmes i les barreres culturals, a través de la creativitat, des de les pràctiques de l’art comunitari; i el suport de la Fundació Suñol.  Alhora, Torrents d’Art esdevé un vehicle de comunicació i d’integració social entre les persones que viuen als centres sanitaris i la ciutadania, posant de manifest que l’art és un llenguatge universal.

Podeu trobar més informació fent clic aquí: Fulletó de l’exposició

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search