14 de juliol, Dia Internacional dels Tècnics de Cures Auxiliars d’Infermeria (TCAI)

 a Dia Mundial, infermeria, SJD Hospital de Sant Boi

Es tracta d’un col·lectiu clau, sovint força desconegut, amb una tasca orientada a garantir una major qualitat de vida i una millor qualitat assistencial a totes les persones ateses.

Des de la Direcció d’Infermeria del Parc Sanitari Sant Joan de Déu ens sumem a la celebració d’aquest dia per agrair a aquest col·lectiu la seva feina, vocació, entrega i professionalitat.

Cada 14 de juliol se celebra el Dia Internacional dels Tècnics de Cures Auxiliars d’Infermeria (TCAI), una professió que es basa en l’atenció directa a les persones. Recolzament, suport, cura, ajuda i comprensió són termes que defineixen aquest col·lectiu de professionals que, malgrat tot, encara són força desconeguts. Són la peça imprescindible per garantir el confort de les persones ateses.

El col·lectiu de TCAI és clau per garantir una major qualitat de vida i una millor qualitat assistencial a totes les persones ateses a centres assistencials. Són professionals que es dediquen a tenir cura dels usuaris, fent-los sentir acompanyats i segurs durant tota la seva estada. Treballen de manera col·laborativa amb la resta de professionals assistencials i amb el col·lectiu mèdic en general, i s’ocupen diàriament de garantir el confort i la higiene personal dels usuaris.

Estan presents per cobrir totes les necessitats bàsiques dels usuaris residents: menjar, vestir-se, netejar-se, així com oferir també un suport emocional constant. Alhora, també poden ser garants de processos de neteja i desinfecció, contribuint a protegir al màxim la salut de les persones.

365 dies vetllant pel benestar de les persones ateses

Com que passen gran part del temps al costat dels usuaris, els Tècnics de Cures Auxiliars d’Infermeria són capaços de detectar qualsevol canvi en la seva salut o estat anímic, vetllant així pel seu benestar.

En moltes ocasiones, les seves funcions van més enllà del que està descrit. Són la mà que dona suport i confiança a l’hora de pal·liar el dolor i les inquietuds que poden sentir-se davant d’una malaltia. A part de tenir cura de l’usuari també estan al costat de la seva família quan aquesta més ho necessita. El vincle que creen amb les persones ateses no s’aprèn a cap formació, és intrínsec de la seva professió.

Des de la Direcció d’Infermeria del Parc Sanitari Sant Joan de Déu ens sumem avui a la celebració d’aquest dia per agrair a aquest col·lectiu la seva feina, vocació, entrega i professionalitat.

Sou imprescindibles!

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search