La utilització segura dels medicaments centra el Dia Mundial de la Seguretat al Pacient 2022

 a Dia Mundial

Augmentar la conscienciació, implicar les parts interessades i empoderar persones ateses i familiars, principals objectius per aconseguir que la medicació es prengui de forma adequada i segura.

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu s’adhereix a aquesta jornada per conscienciar sobre la importància de fer un ús segur dels medicaments.

A través de la guia ‘5 moments clau per a la utilització segura dels medicaments’, el Departament de Salut comparteix els passos bàsics a seguir si es pren medicació.

Les pràctiques de medicació poc segures i els errors de medicació figuren entre les principals causes de danys evitables en l’atenció a la salut a tot el món. Les errades de medicació es defineixen com qualsevol incident prevenible que pot causar dany a les persones ateses o donar lloc a una utilització inadequada dels medicaments. Uns errors que es produeixen quan les deficiències dels sistemes de medicació i, en ocasions, diversos factors humans, com el cansament, les males condicions ambientals o l’escassetat de personal, afecten la seguretat del procés d’ús dels medicaments.

En aquest context, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha seleccionat la seguretat de la medicació com a tema del Dia Mundial de la Seguretat del Pacient 2022. Sota el lema ‘Medicació sense danys’, els principals objectius de la celebració d’enguany són:

  • Augmentar la conscienciació sobre l’elevada càrrega de danys derivats d’errors de medicació i pràctiques de medicació poc segures.
  • Implicar les principals parts interessades i els associats en els esforços per prevenir els errors de medicació i reduir els danys relacionats amb la medicació.
  • Empoderar les persones ateses i les famílies perquè s’impliquin activament en l’ús segur dels medicaments.

D’altra banda, i en aquesta línia, el Departament de Salut s’ha adherit a la guia ‘5 moments clau per a la utilització segura dels medicaments’, que mostra els cinc passos bàsics que han de seguir les persones que prenen medicació (abans de començar, quan es pren, quan cal afegir un altre medicament, quan es revisa la medicació i abans de finalitzar-ne la presa).

En definitiva, una important efemèride a la qual, cada any, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu se suma com a organització compromesa amb l’ús segur del medicament i com a part del treball portat a terme des del seu inici pel Comitè de Seguretat i la seva línia especifica de l’ús segur del medicament, la Unitat funcional de seguretat dels pacients, la Direcció i els professionals del centre.

5 moments clau per a la utilització segura dels medicaments

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search