Disminueixen els ingressos en Hospitalització d’Aguts, dels usuaris inclosos en el Programa del Pacient Crònic Complex en Salut Mental

 a Institució
El Pla de Salut presentat l’any 2012 pel Servei Català de la Salut promou una atenció alternativa als malalts crònics del nostre país per garantir la qualitat en l’assistència i la sostenibilitat del propi sistema sanitari.
El Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha volgut participar activament en la construcció d’aquest model d’atenció i ha posat en marxa un programa pioner i innovador per a l’Atenció al Pacient Crònic Complex en Salut Mental.
L’objectiu d’aquest programa és millorar la salut de les persones que pateixen una malaltia mental mitjançant un abordatge integral en el seu entorn natural prioritzant, per tant, l’atenció en els recursos domiciliaris i ambulatoris, evitant les hospitalitzacions inadequades oferint alternatives a les hospitalitzacions convencionals i millorant la coordinació entre nivells assistencials per aconseguir un sistema més integrat.
El programa pilot del PCC en Salut Mental del Parc Sanitari es posa en marxa fa un any en els territoris de Cornellà de Llobregat, Esplugues, Gavà i El Prat i ja s’han consolidat bona part de les accions previstes i s’han aconseguit uns primers resultats força significatius. Han disminuït en un 18,9% els ingressos en hospitalització d’aguts dels pacients inclosos en el programa respecte als del grup de control. Resultats esperançadors donat que, en la hipòtesi inicial, es contemplava una reducció de només el 10%.
A més, per garantir l’objectivitat dels resultats del programa pilot, no només s’han desenvolupar indicadors d’avaluació sinó també un projecte de recerca que es porta a terme paral·lelament.
El programa fou dissenyat per més de 20 professionals experts del Parc Sanitari i va tenir el suport i col3laboració de la Direcció de Programes Assistencials (DPA) i els Departaments de Qualitat i Seguretat, Sistemes d’Informació i Comunicació, entre d’altres.
El programa té uns recursos molt limitats però es porta a terme gràcies a l’esforç, a la implicació i a la dedicació que realitzen els professionals dels diferents serveis implicats en el seu desenvolupament. Gràcies a aquest treball diari es podrà avaluar si aquest nou model d’atenció a les persones amb malaltia crònica millora la seva salut, la seva qualitat de vida i la seva satisfacció respecte el procés assistencial.
El passat mes de maig, el Programa Pilot al Pacient Crònic Complex en Salut Mental del Parc Sanitari va presentar-se mitjançant un vídeo durant el I Fòrum Internacional d’Innovació en Infermeria. Vídeo que resumeix els aspectes clau del programa i en el que participen alguns dels seus protagonistes.
Per veure el vídeo, podeu fer clic aquí
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search