“Donem vida a les persianes”, un projecte que lluita contra la invisibilitat i l’estigma de la salut mental al Prat

 a Art i salut mental, Colabora - ActualitatColabora, Salut mental, Uncategorized

Esprai en mà, els usuaris del SRC del Prat s’han empoderat i donat a conèixer a la comunitat acolorint les persianes del seu local.

Al Servei de Rehabilitació Comunitària del Prat de Llobregat, de la Xarxa de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu ho van tenir molt clar: “cal obrir-nos a la comunitat perquè ens coneguin”. I és per això que els usuaris del SRC del Prat, amb el suport de les professionals i l’acompanyament d’Albert, un grafiter urbà professional, van dissenyar i executar el projecte “Donem vida a les persianes”.

“Aquest centre és invisible”, “la gent no sap el que fem”, “hi havia passat moltes vegades per davant, però no sabia que existia aquest centre”, “em fa vergonya que m’hi vegin entrar”… Són algunes de les frases que durant temps s’han sentit al SRC del Part, posant sobre la taula el malestar que causa la invisibilitat i l’estigma, dos conceptes associats a la mala salut mental.

Sota aquesta premissa i amb l’objectiu de representar-se tots plegats cap a la comunitat, usuaris i professionals units van decidir grafitejar les cinc persianes del local del SRC, utilitzant aquest art urbà per empoderar i cohesionar els usuaris, i apropant-se així a la comunitat.

Esprai en mà, els usuaris del SRC del Prat han aconseguit que el veïnatge s’interessi, s’apropi i conegui ara qui són i què fan. I ara els diuen, per primera vegada, “Ah, sí, sou els de les persianes pintades!”.

Aquí sota podeu veure el vídeo il·lustratiu del projecte:

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search