“Dones i llevadores, juntes canviant la manera de néixer i estar en el món”

 a Dia Mundial

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu se suma al Dia Internacional de la Llevadora, que se celebra aquest dimecres, 5 de maig.

Acompanyament és la paraula que descriu amb més exactitud la tasca que desenvolupen cada dia les llevadores, un dels oficis més antics del món. Són professionals que han estat sempre a prop de les mares durant l’embaràs, el part i el postpart, i que, en la societat actual, gràcies al seu rol i el seu seguiment mèdic, contribueixen a fer minvar la taxa de mortalitat materna i perinatal.

Amb aquest context, aquest dimecres, 5 de maig, el Parc Sanitari s’uneix a la commemoració del Dia Internacional de la Llevadora, una data marcada per l’ONU, que reivindica la importància d’una professió referent en la cura de la salut de les dones, de les seves parelles i de la família, i que també vol posar de manifest l’escassetat de llevadores.

Llevadores: evidència, experiència i cor

La participació cada cop més activa de les dones i les seves parelles en la presa de decisions sobre la pròpia salut han dut les llevadores a assolir nous reptes i a una nova perspectiva en la seva pràctica assistencial. En aquesta línia, més enllà del part, aquestes professionals tenen cura del nadó fins als 28 dies de vida, són expertes en assessorament i empoderament de la mare en l’alletament matern.

A més, les llevadores són una peça clau en la cura de la salut mental de les dones, sobretot en l’etapa perinatal, i poden tenir un paper destacat en la detecció i l’abordatge de la violència de gènere. D’altra banda, una llevadora ha d’estar preparada per acompanyar una dona i la seva parella en la pèrdua d’un fill durant l’embaràs o poc després de néixer.

Amb aquest escenari, l’Associació Catalana de Llevadores celebra la jornada d’aquest dimecres amb el lema “Dones i llevadores, juntes canviant la manera de néixer i estar en el món”, fent palès que aquestes professionals acompanyen les dones ateses en moments crucials.

Des del Parc Sanitari Sant Joan de Déu volem retre homenatge a totes les llevadores, testimonis d’un moment únic en la vida de les dones i de les seves famílies.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search