Dr. Vicens Díaz de Brito: “La vacuna és l’única manera de protegir-nos els uns als altres”

 a Projectes

El cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital de Sant Boi ha estat entrevistat a l’espai de salut de Ràdio Sant Boi, on ha valorat la situació actual de la pandèmia de la covid-19 al municipi del Baix Llobregat.

Aquest dimarts el Dr. Vicens Díaz de Brito, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital de Sant Boi, ha visitat l’emissora de la localitat per parlar sobre l’estat actual de la pandèmia de la covid-19 amb la periodista Mònica Santacreu, que condueix el programa Dies de Ràdio.

Al municipi hi ha ara 60.500 persones vacunades, un 72% de la població. Sobre aquestes xifres, Díaz de Brito ha afirmat que “la ciutadania ha respost molt bé” i que “aquest és el camí que hem de seguir, a banda de mantenir totes les precaucions establertes fins ara: distància, rentat de mans i ús de mascareta, sobretot en espais tancats”.

Les persones ingressades, cada cop més joves

Respecte a la situació actual a l’Hospital de Sant Boi, el doctor ha explicat que ha millorat exponencialment pel que fa al juliol passat, “quan van augmentar molt els casos” —com a la resta del territori català—, i ha detallat que el perfil de persones ingressades ha variat en relació amb les primeres onades, ja que ara “la gran majoria no estan vacunades, són molt més joves —tenen al voltant de 30 anys—, i algunes d’elles han acabat a l’UCI”.

Amb aquest context, Díaz de Brito també ha remarcat la importància de fomentar “campanyes creatives, amb incentius o obsequis per afavorir que la població més jove, que en alguns casos és reticent a la vacunació i que sovint té la percepció que no són un vector de contagi, es vacuni”.

Alerta amb els símptomes de la variant delta

El cap del Servei de Malalties Infeccioses ha volgut incidir en el fet que quan una persona tingui símptomes, encara que siguin lleus, s’adreci al seu CAP o adquireixi una prova de covid-19 a la farmàcia. En aquesta línia, ha apuntat que la variant delta, que és molt més contagiosa que l’anterior i que en determinats casos pot escapar de la vacuna, “provoca símptomes lleus, semblants als d’un refredat comú, com ara mal de gola o mucositat”.

A banda de mantenir mesures de protecció com evitar contactar amb moltes persones alhora i rentar-se les mans de forma freqüent, Díaz de Brito ha volgut enviar un missatge a la població sobre la vacuna, amb què ha afirmat que “és l’única manera de protegir-nos els uns als altres i d’aconseguir que, almenys, durant uns mesos, el virus pugui desaparèixer”.

Sobre una possible sisena onada, el doctor assenyala que “per l’experiència anterior sembla que hi haurà un repunt de casos, però hem de pensar que ja hem recorregut el pitjor i que s’ha demostrat que la vacuna ens ajuda a parar el cop”.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search