El biobanc de teixits neurològics del Parc Sanitari Sant Joan de Déu present a la plataforma europea EBRAINS

 a Colabora - ActualitatColabora

L’Institut de Recerca Sant Joan de Déu s’incorpora a la plataforma europea EBRAINS aportant expertesa, tecnologia i biotecnologia.

La plataforma té l’objectiu d’ajudar a superar els principals reptes en l’estudi del cervell, promoure la generació de coneixements en data science, i la intel·ligència artificial.

L’Institut de Recerca Sant Joan de Déu (IRSJD) reforça la seva posició europea en l’àmbit de les neurociències i l’estudi del cervell humà amb la incorporació a la plataforma EBRAINS, una infraestructura de recerca digital, creada pel Human Brain Project (HBP) i cofinanciada per la Unió Europea, que reuneix una àmplia oferta de dades i eines per a la recerca del cervell.

L’IRSJD, membre del EBRAINS des del març del 2022, entra a la plataforma juntament amb Bit&Brain Technologies, Institut D’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), Quirónsalud i la Universidad Rey Juan Carlos. Aquesta adhesió permetrà codisenyar noves eines i serveis d’última generació, juntament amb tots els socis de l’EBRAINS, amb l’objectiu de capacitar i ajudar als equips investigadors a superar els principals reptes en l’estudi del cervell, promoure la generació de coneixements en data science i la intel·ligència artificial. EBRAINS posa a disposició de tots els seus membres bancs de dades, atles, eines de simulació d’alt rendiment, robòtica, etc.

Estem encantats de donar la benvinguda als nous membres associats d’Espanya“, va dir Pawel Świeboda, CEO d’EBRAINS. “Aquestes institucions aporten un nou valor afegit a la infraestructura de recerca EBRAINS; la seva qualitat científica serà sens dubte essencial per a l’èxit dels nostres futurs projectes i desenvolupaments. Estic especialment satisfet que els socis espanyols representin un ampli ventall d’actors, des d’institucions de recerca passant per xarxes hospitalàries fins a empreses privades”.

La incorporació de l’IRSJD a la plataforma EBRAINS permetrà aportar expertesa i singularitat en medicina pediàtrica i fetal, i tenir l’oportunitat d’establir noves aliances de col·laboració i participació en el desenvolupament de nous projectes. L’IRSJD també aportarà a la plataforma la col·lecció de mostres de teixit neurològic del Biobanc Pediàtric de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona i el Biobanc de Teixits Neurològics del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

EBRAINS ens donarà un espai de visibilització per als nostres serveis, facilitant que investigadors, institucions i empreses puguin accedir-hi. En el cas del Departament de Diagnòstic per la Imatge i del Paediatric Computational Medical Imaging Centre (PeCIC) posem a disposició de la plataforma EBRAINS: una ressonància magnètica de 3 Tesla, un laboratori de processament d’imatge mèdica (que permet realitzar quantificació, radiòmica i aplicar algoritmes d’intel·ligència artificial) i un biobanc d’imatges cloud, entre els quals destaca actualment la col·lecció d’imatges vasculars cerebrals pediàtriques”, comenta el Dr. Josep Munuera, coordinador del grup de recerca Imatge Diagnòstica i Terapèutica (IRSJD) i responsable del Paediatric Computational Medical Imaging Centre (PeCIC) de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search