El CatSalut i el Departament de Salut visiten el Parc Sanitari Sant Joan de Déu per conèixer el projecte pilot de reordenació de la llarga estada psiquiàtrica

 a Salut mental

El Parc insisteix en la necessitat de traslladar el procés de recuperació de les persones a l’àmbit comunitari

El nou projecte, basat en la recuperació i projecte de vida, començarà a Cornellà i pretén assolir l’ingrés zero al territori

El CatSalut ha instat el Parc Sanitari a apostar per la desinstitucionalització mitjançant llars de simulació, i transició i suport a residències

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha presentat avui a una delegació del CatSalut i del Departament de Salut el projecte pilot que la institució preveu posar en marxa per a transformar la llarga estada psiquiàtrica. Aquest projecte, que forma part d’un compromís de tot el sector, traslladarà a l’àmbit comunitari el procés de recuperació de les persones amb problemes de salut mental institucionalitzades.

A la reunió hi han assistit Ramon Canal, director del CatSalut, Alfredo García, sotsdirector del CatSalut, Gemma Valeta, gerent de l’Àmbit Metropolità Sud del CatSalut, Aina Plaza, directora general de Planificació i Recerca en Salut del Departament de Salut, Joan Vegué, director del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut i Francesc Sala, de l’Oficina d’Anàlisi i Estratègia, també del Departament de Salut.

La comitiva ha estat acompanyada per part de la direcció del Parc Sanitari Sant Joan de Déu amb el Dr. Sebastià Santaeugènia, director general, el Dr. Joan Alvarós, director de la SJD Xarxa de Salut Mental, Marta García, directora d’economia i finances, i la psicòloga Maria Ribas, el Dr. Antoni Serrano i la Dra. Luisa Baladón, adjunts a la direcció de SJD Xarxa de Salut Mental.

Abans de la visita a les instal·lacions, els membres del Catsalut i Departament de salut han assistit a una reunió de treball on la direcció del Parc Sanitari SJD i la de la SJD Xarxa de Salut Mental han presentat el projecte de reordenació de la llarga estada psiquiàtrica basat en la recuperació i el projecte de vida de les persones amb problemes de salut mental institucionalitzades, seguint les directrius nacionals i internacionals. El Parc Sanitari Sant Joan de Déu preveu iniciar un projecte pilot a Cornellà que pretén assolir l’ingrés zero al territori.

Els equips del CatSalut i del Departament de Salut han realitzat una visita a la llar de simulació, que es troba a les mateixes instal·lacions del Parc Sanitari, per conèixer de primera mà el model d‘entrenament i preparació per a la tornada a la vida comunitària de les persones amb el màxim nivell d’autonomia, empoderament i participació.

Des del CatSalut s’ha instat el Parc Sanitari Sant Joan de Déu a impulsar un projecte de desinstitucionalització basada en llars de simulació i transició i suport a residències, per valorar les possibilitats d’implementació.

Aquesta visita institucional s’emmarca en la voluntat de generar sinergies amb l’administració pública i fomentar la millora de l’atenció de les persones amb problemes de salut mental.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search