El Cros Solidari per la Salut Mental torna amb una edició que promou la igualtat de gènere

 a Esdeveniments, Esport i salut

Com a novetat, aquest any s’ha renovat el format d’algunes curses per contribuir a l’educació no sexista d’infants i joves.

Des del 12 de setembre estan obertes les inscripcions d’aquesta jornada esportiva i familiar que se celebrarà el dia 20 d’octubre.

El Parc de la Muntanyeta de Sant Boi de Llobregat acollirà el 20 d’octubre a les 9.30 h la 14a edició del Cros Solidari per la Salut Mental, una cita emblemàtica del municipi que aplega participants de totes les edats, organitzada pel Parc Sanitari Sant Joan de Déu, l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i el Club d’Atletisme Sant Boi, junt amb la col·laboració del Consell Esportiu del Baix Llobregat.

Aquesta edició posa un gra de sorra per afavorir l’educació no sexista entre els infants i els joves. Com a novetat, aquest 2019 les curses Open Promoció —adreçades a menors d’edat d’entre 5 i 17 anys— s’han renovat, i nens i nenes que tinguin la mateixa edat podran participar en les mateixes curses, a diferència d’anys anteriors, en què estaven separats per sexe. Aquest any, la jornada trencarà barreres en favor de la igualtat de gènere i la inclusió social de les persones amb problemes de salut mental.

Cada quilòmetre, un pas endavant

Una de cada quatre persones conviurà amb un trastorn mental al llarg de la seva vida, segons l’Organització Mundial de la Salut. Aquest, per tant, no és un fenomen aïllat i poc freqüent. Sota el lema “Cada quilòmetre, un pas endavant”, aquesta festa de l’esport i la solidaritat té des dels inicis la voluntat d’oferir visibilitat a les persones que experimenten problemes de salut mental, així com contribuir a la seva inclusió social a través de la prevenció i la promoció de la salut. Com cada any, la recaptació de les inscripcions es destinarà a finançar programes de recerca en salut mental que es duen a terme al Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Més de 1.400 persones van participar en l’edició anterior, una xifra de rècord, que referma que el Cros Solidari per la Salut Mental és una cita ineludible en l’agenda d’esdeveniments destacats a la ciutat de Sant Boi.

Obertes les inscripcions per a les diferents modalitats

El Cros Solidari disposa de diverses modalitats i recorreguts perquè tothom qui ho vulgui en pugui formar part: la Volta solidària per la salut mental, que està oberta a persones de totes les edats que desitgin caminar o córrer sense dorsal i sense cronometrar; el Cros Open Popular 5K i 10K, i les curses infantils i juvenils.

Les persones interessades a participar en algun dels recorreguts s’hi poden inscriure fent clic aquí. El termini per fer la inscripció finalitza el 16 d’octubre a les 23.30 h.

Entrenament oficial

Com en les darreres edicions, i perquè els participants coneguin bé el recorregut el dia de la cursa, el dimecres 9 d’octubre a les 18.30 h tindrà lloc un entrenament oficial al Parc de la Muntanyeta de Sant Boi de Llobregat. Les inscripcions a aquest esdeveniment es podran fer a la pàgina de Facebook del Cros Solidari.

Recollida de dorsals

Els participants tindran dues opcions per recollir els dorsals:

  • 19 d’octubre, de 10 a 16 h – Auditori del Centre Social del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. Jornada de recollida de dorsals. Aquest mateix dia, a més, els jardins del Parc Sanitari acolliran activitats lúdiques relacionades amb el món del còmic, en el marc de la I Jornada de Còmic i Salut.
  • 20 d’octubre, a partir de les 8.30 h i fins a 15 minuts abans que comenci la cursa. El mateix dia del Cros es podran recollir els dorsals al Parc Metropolità de la Muntanyeta (zona de sortida).

Si voleu conèixer l’horari de les curses, el reglament i estar al dia de tota la informació vinculada 14è Cros Solidari per la Salut Mental, podeu accedir a aquesta pàgina.

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search