El doctor Josep Maria Haro en el rànquing dels millors investigadors del món

 a Institució
​El doctor Josep Maria Haro, director de la Unitat de Docència, Investigació i Innovació del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, apareix com un dels científics més influents del món segons Clarivate Analytics, empresa capdavantera en el sector de la innovació que identifica els experts que lideren els treballs amb més impacte científic internacional en diverses àrees d’estudi.
Estar present en aquesta classificació, coneguda com els Highly Cited Researchers i elaborada per Thomson Reuters, implica que els articles publicats pel doctor Josep Maria Haro figuren entre l’1% dels més citats del món, fet que sitúa la seva feina en un àmbit de notòria rellevància en l’àmbit de la recerca, la docència i la investigació.
El doctor Haro ha dirigit la seva activitat científica a l’estudi de l’epidemiologia dels trastorns mentals i l’esquizofrènia, sempre sota línies de recerca innovadores que analitzen els efectes de l’ús de les noves tecnologies en els pacients. A banda de ser director de la Unitat de Docència, Investigació i Innovació del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i professor de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona, el Dr. Haro també lidera el grup ‘Impacte, risc i prevenció dels trastorns mentals i envelliment’ del Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa de Salut Mental (CIBERSAM). Aquest grup de recerca té com a objectiu principal determinar l’impacte de les malalties mentals en la població general i l’atenció sanitària que reben les persones amb problemes de salut mental.
Distingit com el millor investigador de la Societat Espanyola de Psiquiatria Biològica 2011, també encapçala el projecte ATHLOS, del programa Horitzó 2020, impulsat per la Comissió Europea des del 2015, que té com a objectiu determinar els factors clau de l’envelliment.
Clarivate Analytics: ​el rànquing dels científics més influents del món
La llista de científics més influents que publica Clarivate Analytics inclou els 3.300 noms més rellevants del món en 21 camps de la ciència i les ciències socials, que van des de la medicina clínica i les neurociències fins a l’agricultura, l’economia o el medi ambient. A més, aquesta llista internacional resulta un component clau de molts rànquings de gran projecció mundial en el món universitari.
Acompanyen en aquest prestigiós rànquing al doctor Haro, investigadors catalans de la UB i de l’Hospital Clínic-IDIBAPS com Rosa Maria Lamuela, Jordi Bruix, Elias Campo, Josep Dalmau, Francesc Graus, Josep Maria Llovet, Eduard Tolosa, Eduard Vieta. També hi figura un investigador de l’Hospital Clínic de Barcelona i de l’IDIBAPS, Joan Bladé.
Des d’aquí volem donar la més sincera enhorabona al Dr. Haro per aquest prestigiós reconeixement internacional.
​​​​

​​​​​

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search