El Grup PRISMA, premiat per un projecte sobre la no adherència al tractament en malalties cardiovasculars i diabetis

 a Institució

En el marc del Congrés Nacional Mèdic i Farmacèutic SEMERGEN-SEFAC, professionals del Parc Sanitari Sant Joan de Déu han rebut el guardó a la millor comunicació per un treball que avalua la no iniciació i la dispensació única de fàrmacs per tractar aquestes patologies.

Els dies 24 i 25 de gener es va celebrar a València el II congrés medicofarmacèutic organitzat per la Societat Espanyola de Metges d’Atenció Primària (SEMERGEN) i la Societat Espanyola de Farmàcia Familiar i Comunitària (SEFAC).

En aquesta trobada, professionals del Grup de Recerca en Tecnologies Sanitàries i Resultats en Atenció Primària i Salut Mental (PRISMA) del Parc Sanitari Sant Joan de Déu van guanyar el premi a la millor comunicació pel treball “Iniciació i dispensació única en medicació cardiovascular i insulines: impacte en el seguiment clínic del pacient”.

La “no iniciació” del tractament és un comportament que adopta el pacient i que implica que, encara que ha rebut una primera prescripció d’un medicament determinat; no arriba a retirar-lo mai de la farmàcia. Per un altre costat, hi ha casos en què es dona la “dispensació única”, això és quan el pacient retira la medicació de la farmàcia un sol cop i, per tant, tampoc no s’adhereix al tractament.

El treball premiat descriu de quina manera aquests dos comportaments amb relació al tractament farmacològic són prevalents en persones amb malaltia cardiovascular i diabetis, a banda de saber-se que empitjoren la salut dels pacients.

Aquest estudi del Grup PRISMA conclou que la prevalença de la no iniciació i la dispensació única del tractament amb fàrmacs en la diabetis i els trastorns cardiovasculars és elevada; i que pot afectar en el seguiment adient del pacient en l’atenció primària. Això es tradueix en uns pitjors resultats clínics.

Aquest projecte, Premi Accèssit a la Millor Comunicació en el congrés medicofarmacèutic SEMERGEN-SEFAC és a càrrec dels professionals del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Cristina Carbonell Duacastella, Ignacio Aznar Lou, Antoni Serrano-Blanco, María Montserrat Gil Girbau, i María Rubio-Valera.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search