El nostre motor, el nostre ADN

 a Institució
  • Memòria institucional 2019 del Parc Sanitari Sant Joan de Déu

Us presentem la Memòria institucional 2019 del Parc Sanitari Sant Joan de Déu immersos de ple en la segona onada de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV2.

L’emergència sanitària i social que estem vivint ens fa reflexionar: és un bon moment per repassar el que vam portar a terme durant el 2019? La resposta és sí. La gran feina realitzada aleshores ens permet afrontar l’actual crisi sanitària amb contundència, professionalitat i compromís, sempre en línia amb els valors fundacionals de la nostra institució.

Les persones som la clau de l’èxit!

La finalitat de la memòria anual és recollir la tasca diària que es realitza a la institució per a desenvolupar projectes, objectius i reptes. Malgrat que esdevé impossible incloure tota l’activitat realitzada al llarg de dotze mesos, el nostre objectiu és reflectir de manera significativa la implicació, el treball i el suport del conjunt de professionals, del voluntariat i de totes les persones col·laboradores vinculades al Parc Sanitari Sant Joan de Déu. I alhora, mostrar les accions que es porten a terme per donar resposta a les expectatives creixents del nostre capital humà i a un territori i una ciutadania cada vegada més exigent.

Al llarg del 2019, els nostres professionals han estat reconeguts amb diferents guardons, com els quatre premis TOP-20 a la qualitat assistencial, la distinció a iniciatives sobre l’atenció a la soledat, els guardons per nous projectes d’atenció domiciliària en salut mental i d’atenció virtual per videoconferència, els diferents reconeixements nacionals i autonòmics en l’àmbit d’atenció a les cures en què destaca el premi d’infermeria en desenvolupament, i tots aquells que han rebut mencions en els seus doctorats i/o publicacions.

En l’àmbit de la Xarxa de Salut Mental destaca el desenvolupament de noves iniciatives orientades, especialment, a aquelles persones amb dificultats per accedir als diferents serveis; la renovació, de forma significativa, d’alguns dels nostres dispositius; o la implementació de serveis d’Atenció Domiciliària en els territoris de Garraf, Cornellà-Esplugues i el Baix Llobregat amb l’objectiu de convertir-se en una alternativa a l’hospitalització convencional.

Si ens fixem en l’Hospital de Sant Boi, s’han dissenyat nous models d’atenció en tres àmbits importants:

  • Nou model d’Atenció en l’àmbit ambulatori de les consultes externes.
  • Nou model del Servei d’Urgències Hospitalàries
  • Nou model d’Atenció a la Fragilitat.

A tot això, s’hi ha de sumar la consolidació del nou model d’infermeria basat en una atenció a les cures que afavoreix la promoció i l’autonomia de les persones, respectant sempre, la seva dignitat i singularitat. Un equip d’infermeria que, entre molts altres fets rellevants, s’ha adherit a la campanya Nursing Now i ha aconseguit l’acreditació Libera Care Cuidados Dignos a la Unitat d’Aguts.

En darrer lloc, volem destacar també tots els projectes i activitats que componen el nostre ADN Sant Joan de Déu i que estan sustentats en els valors que representen la raó de ser de la nostra institució.

La Memòria del 2019 mostra el nostre projecte comú, on l’eix central es fonamenta en promoure una assistència integral i de qualitat, principalment, als col·lectius més vulnerables i en definitiva a la societat que ens envolta.

Junts sempre serà més fàcil!

  • Si voleu consultar la memòria institucional de 2019, feu clic aquí

 

Tal com venint fent en els darrers anys, i amb la intenció de ser respectuosos amb el medi ambient; hem utilitzat tecnologies 2.0 en la realització d’aquesta memòria. Per aquest motiu, no hem fet cap versió en paper d’aquest document.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search