El Parc Sanitari premiat al darrer European Meeting on Women’s Mental Health

 a Salut mental
  • Marta Ferrer, integrant del grup de recerca MERITT del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, rep el guardó a la millor comunicació

L’estudiant de doctorat i integrant del grup de recerca MERITT del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Marta Ferrer, rep el guardó a la millor comunicació en el darrer Congrés europeu sobre salut mental i dones.

L’edat, el deteriorament físic, les relacions socials o les vivències i experiències personals són alguns dels factors que poden influir en el desenvolupament de trastorns de l’espectre de la psicosi. Una de les variables més importants per predir el funcionament de les persones amb aquestes patologies és la que té a veure amb la cognició social i la metacognició.

Fins ara, la majoria de les investigacions prèvies no han trobat gaires diferències entre homes i dones amb psicosi, i les que n’ han trobat, es centren només en alguns aspectes puntuals. Per exemple, els homes tenen tendència a tenir el trastorn quan són més joves i desenvolupen un major deteriorament; en canvi en les dones no s’agreuja tant i poden mantenir millor la seva funcionalitat, després dels primers episodis del trastorn.

En aquest sentit, l’estudi premiat de la Marta Ferrer, que porta per títol: Gender differences in profiles of social cognition and metacognition in patients with first-episode psychosis  és el primer que troba perfils diferents en cognició social i metacognició entre gèneres, fet que mostra la seva importància a l’hora de detectar àrees d’intervenció i dissenyar programes terapèutics.

Alhora, Ferrer, immersa també en l’elaboració de la seva tesi doctoral i amb una plaça CIBERSAM, es mostra molt satisfeta amb el premi: Estic en un període d’aprenentatge continu i em prenc aquest premi com una senyal que estic anant pel bon camí i com a mostra que el que faig és rellevant i pot ajudar a moltes persones. Aquest és el veritable significat: que valorin la teva feina si et dediques a la recerca en psicologia. És una gran satisfacció i una empenta molt important pensar que el que faig pot tenir conseqüències positives per a persones que viuen en una situació d’extrema vulnerabilitat”

 

Premi Hestia 2020 per a un article liderat per la Dra. Susana Ochoa

El guardó al millor pòster ha estat per l’article de la doctora Susana Ochoa “Gender differences in response to metacognitive training in people with first-episode Psychosis”, publicat al Journal of Consulting and Clinical Psychology i que recentment ha rebut el Premi de la Fundació Hestia.

Aquest article és fruit d’anys d’investigació sobre la importància de l’abordatge del trastorn mental greu des d’una perspectiva de gènere per optimitzar-ne el tractament. És el primer que aborda aquesta perspectiva en una intervenció psicològica específica.

 

Podeu llegir la notícia sobre l’article fent clic en el següent enllaç

 

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search