El Parc Sanitari Sant Joan de Déu, amfitrió de la LXI Jornada de Serveis de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

 a Esdeveniments, Jornades, SJD Hospital de Sant Boi

La jornada, que va tenir lloc el 24 de març, va comptar amb la presència d’un gran nombre de professionals especialistes del Servei de COT dels diferents hospitals comarcals de Catalunya.

La trobada, que s’organitza dos cops l’any des de fa més de 30, està orientada a ser un espai de diàleg on posar en comú casos i situacions amb les quals sovint es troben els diferents hospitals comarcals, així com també envers els hospitals de referència, de caràcter terciari.

El Dr. Juan Castellanos, cap del Servei de Cirurgia Ortopèdia i Traumatologia del SJD Hospital de Sant Boi, va ser l’amfitrió de la jornada per segona vegada.

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu va ser la institució escollida per acollir la LXI Jornada de Serveis de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, promoguda per la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia i que va tenir lloc el divendres 24 de març a l’Hotel El Castell de Sant Boi de Llobregat. La reunió d’hospitals comarcals de Catalunya, que s’organitza dos cops l’any des de fa més de 30, està ja consolidat com un espai de reflexió i debat per tractar els casos amb els quals es troben en la seva pràctica diària els hospitals comarcals.

La inauguració, que es va dur a terme a mig matí, va comptar amb la presència de Salut González, regidora de Serveis socials i Salut comunitària de l’Ajuntament de Sant Boi, i el Dr. Luis Lores, adjunt a la Direcció del SJD Hospital de Sant Boi. “Estem orgullosos de ser, enguany, ciutat acollidora d’aquesta jornada, un espai de trobada, de companyonia, de retrobament, clau per establir relacions i aliances entre els especialistes de Traumatologia dels hospitals comarcals de Catalunya”, va comentar la regidora. Per la seva banda, el Dr. Luis Lores va donar la benvinguda als assistents, celebrant l’èxit d’una jornada que ja suma 61 edicions.

El Dr. Juan Castellanos, cap del Servei de Cirurgia Ortopèdia i Traumatologia del SJD Hospital de Sant Boi, recalca la importància de mantenir aquest tipus de reunions. “És un espai per compartir les situacions comunes dels serveis de COT dels hospitals comarcals de Catalunya, no només des del punt de vista clínic, sinó també des d’altres abordatges. El Dr. Castellanos, qui va destacar la importància de la cooperació entre els hospitals comarcals, va subratllar, també, com d’important és mantenir les relacions amb els centres de referència, els hospitals terciaris.

Al llarg del matí es van dur a terme dues sessions clíniques en què es van presentar un total de 18 casos clínics, resolts o oberts, pensats per interaccionar i dividits en dues categories principals. L’objectiu d’aquestes presentacions és compartir i debatre entorn dels casos clínics més complexos duts a terme als diferents hospitals comarcals participants, a més de fomentar la participació activa i el sentit de pertinença. Des del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, el Dr. Víctor Melero va presentar un cas clínic de gran complexitat, ‘Luxació recidivant en pròtesi inversa d’espatlla’, que corresponia a una persona atesa al nostre centre.

La jornada va finalitzar a les 14 h amb un dinar de treball i una posterior reunió dels caps de servei dels hospitals representats, on es van tractar qüestions administratives i de gestió.

En aquesta ocasió, la jornada va congregar un elevat nombre d’assistents provinents de 16 hospitals comarcals de Catalunya: Hospital Municipal de Badalona, Fundació Hospital de l’Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet, Consorci Sanitari Alt Penedès del Garraf, Consorci Sanitari de Terrassa, Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell, Hospital de Viladecans, Hospital Universitari General de Catalunya, Hospital Comarcal de la Selva, Hospital General de Granollers, Consorci Sanitari del Maresme, Althaia. Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, Fundació Assistencial Mútua de Terrassa, Hospital Sant Rafael (Barcelona), Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i el propi Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search