El Parc Sanitari Sant Joan de Déu assisteix a la presentació de la nova edició del calendari solidari Bombers amb Causa

 a SJD Hospital de Sant Boi, Solidaritat

Durant la presentació del calendari també s’han lliurat els xecs dels 82.405€ assolits amb l’edició del 2022, que permeten finançar 9 projectes de Sant Joan de Déu, dos dels quals pertanyen al Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

La iniciativa solidària permet seguir finançant programes de recerca en malalties infantils i projectes d’atenció a la infància en risc d’exclusió social de l’Obra Social Sant Joan de Déu.

El Conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, va presentar dijous passat la nova edició del calendari solidari Bombers amb Causa, la dotzena, i va lliurar el xec per la recaptació assolida a l’Obra Social Sant Joan de Déu. L’acte va comptar amb l’assistència de representats dels cossos de Bombers de la Generalitat, de Barcelona, d’Andorra i dels Pompièrs d’Aran, i també de fotògrafs i l’il·lustrador, famílies i infants que han participat en l’actual edició.

Com a representació del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, va assistir José Luis Argudo, director de Desenvolupament Solidari i Cooperació, que va parlar en nom dels projectes socials finançats. També van participar Joan Delort, director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments; Javier Cavero, representant de Pompièrs d’Aran; Oriol Bota, director de l’Obra Social Sant Joan de Déu; i el doctor Joan Calzada, pediatre i investigador de la beca Bombers amb Causa de l’Hospital Sant Joan de Déu, entre d’altres.

El conseller Elena va agrair que “actuacions com aquesta apropen encara més a la ciutadania la tasca del cos de Bombers”. Elena va destacar que “és un exemple del servei públic que demostra cada dia” el cos, i “una mostra molt evident” de la seva “orientació d’ajudar les persones i estar al seu costat en moments de vulnerabilitat. Tenim uns cossos de seguretat i emergències orientats a la gent, en què els ciutadans i ciutadanes estan al centre de tot i aquest calendari de Bombers amb Causa n’és un exemple més”.

En nom dels projectes socials finançats, José Luis Argudo va valorar positivament el fet que Bombers amb Causa “tingui en compte altres realitats que fan vulnerables els infants com és la salut mental o les situacions d’aïllament que han patit aquests nens i nenes especialment després de 2 anys de COVID-19. Una soledat no desitjada que es la nova pandèmia i la que hem de fer front plegats.”

Per a Oriol Bota, director de l’Obra Social Sant Joan de Déu, el projecte solidari “torna a demostrar que la complicitat de bombers, infants i famílies pot arribar a aconseguir grans coses i que cada any es supera. La implicació que tothom hi posa va més enllà de la foto que surt al calendari, proporciona un dia d’esbarjo que no oblidaran mai”. Una afirmació que molt bé va explicar en Javier Cavero, en referència a l’impacte social que té el calendari a Aran, no només el dia de la fotografia sinó també quan es fa la seva venda.

Dos projectes del Parc Sanitari Sant Joan de Déu entre els 9 finançats per Bombers amb Causa

La recaptació assolida el 2022 permet finançar 9 projectes de Sant Joan de Déu. Els fons recaptats en les sis primeres edicions van permetre crear la beca de recerca Bombers amb Causa per l’Hospital SJD Barcelona. A partir de 2018, també es van començar a finançar projectes socials d’atenció a la infància en risc d’exclusió social de diversos centres de Sant Joan de Déu a Catalunya.

Enguany s’han finançat 3 projectes nous com són el Parc Infantil per a nens i nenes de famílies refugiades allotjades a la Llar Sant Joan de Déu de Manresa gestionada per la Fundació Germà Tomàs Canet (20.000€) i 2 projectes del Parc Sanitari Sant Joan de Déu: la humanització del quiròfan pediàtric del SJD Hospital de Sant Boi (7.250€) i l’habilitació i condicionament de l’Espai Kids per mantenir els vincles familiars intergeneracionals quan es produeix una hospitalització (7.272€).

La iniciativa solidària permet seguir finançant programes de recerca en malalties infantils i projectes d’atenció a la infància en risc d’exclusió social de l’Obra Social Sant Joan de Déu. Amb la nova recaptació, ja són 701.961€ els diners aconseguits pel projecte des del 2011.

El projecte ha continuat amb la seva tasca solidària tot i les limitacions de la pandèmia, l’edició Bombers amb Causa 2022 ha aconseguit recaptar 82.405 euros que afegits a l’excedent no invertit de l’any passat de 12.733 euros, sumen un total de 95.138 euros.

La tendresa com a fil conductor del calendari solidari 2023

Les localitats d’Arbúcies, Valls, Lleida, Malgrat, Benifallet, Esparraguera, Barcelona, Andorra, Balaguer, Aran, Girona i Manresa són els escenaris de les 12 sessions fotogràfiques que integren el calendari de Bombers amb Causa 2023.

En la nova edició del 2023, el fil conductor del calendari és la tendresa. Parlar d’infància és parlar d’il·lusió, d’alegria, de futur i també de tendresa. Quan els nens i nenes pateixen una malaltia, han estat hospitalitzats o són exclosos per patir un trastorn de salut mental o discapacitat, la sessió fotogràfica del calendari es converteix en una via d’escapament que els fa oblidar, encara que només sigui durant una estona, les seves realitats. És un dia que, tant infants com bombers, recorden tota la vida i que millora el seu benestar emocional, però també és una jornada que omple d’orgull a totes les parts implicades. Mes a mes, parlem del dia de la sessió fotogràfica, així com de la història de superació de cada infant.

El calendari 2023 es podrà adquirir a la botiga online de l’Obra Social Sant Joan de Déu, a la cooperativa Abacus, en alguns Parcs de Bombers i a diversos establiments locals.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search