El Parc Sanitari Sant Joan de Déu destaca de nou als premis Hospitals TOP 20 i s’alça amb els quatre guardons a què optava

 a Institució

L’Hospital General de Sant Boi de Llobregat s’enduu, per tercera vegada, el premi en la categoria de Gestió Hospitalària Global pel seu compromís amb l’excel·lència.

És la setena ocasió en què l’Àrea Clínica de la Dona ha estat distingida amb aquest reconeixement, i el Servei de Pneumologia i d’Urologia de l’hospital s’estrenen com a guardonats.

Aquest dimarts, 17 de desembre, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha despuntat en les quatre categories dels premis Hospitals TOP 20 a què optava a guanyar: Gestió Hospitalària Global, Dona, Ronyó i Vies Urinàries, i Respiratori. Es tracta d’uns guardons que atorga la consultora IASIST, companyia d’IQVIA, especialitzada en estudis de mercat del sector sanitari, i que van sorgir l’any 2000 per impulsar el reconeixement dels centres amb millors indicadors de qualitat, funcionament i eficiència, i trajectòria.

Aquesta vintena edició, celebrada a l’Hotel NH Collection Eurobuilding de Madrid, ha reunit més de 250 persones, ha comptat amb representants dels 69 hospitals públics i privats de l’Estat espanyol nominats, i ha repartit 63 guardons.

El doctor Ignasi Riera, director d’Operacions Assistencials del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, ha recollit el guardó a la millor Gestió Hospitalària Global, un reconeixement que l’organització també va rebre els anys 2013 i 2018. Aquest premi destaca el millor equilibri de resultats en totes les àrees i processos clínics i en la resta d’activitat, introduint indicadors d’eficiència, conjuntament amb els de qualitat i adequació. Riera ha remarcat que aquest “és un reconeixement a l’esforç i a la tasca diària dels professionals per oferir una assistència de qualitat a la ciutadania, i que ens encoratja a seguir treballant en aquesta línia”.

Per setena vegada, l’Àrea Clínica de la Dona ha estat distingida amb un premi TOP 20, gràcies als bons resultats de què disposa en cesàries, reingressos, complicacions obstètriques, temps mitjà de les estades i percentatge d’ingressos prepart, entre altres indicadors.

A l’entrega de premis, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu també s’ha estrenat com a guanyador en l’àrea de Respiratori, una categoria que té en compte els resultats en mortalitat, complicacions i readmissions. Aquest nou premi “reflecteix l’excel·lència dels professionals del Servei de Pneumologia de l’Hospital General”, apunta el doctor Ignasi Riera. Per un altre costat, també ha estat reconegut per primer cop als TOP 20 el Servei d’Urologia del centre hospitalari, en l’àrea de Ronyó i Vies Urinàries, un àmbit en què es valoren indicadors com l’índex de complicacions postquirúrgiques o de readmissions. En aquesta línia, el guardó destaca la inquietud del servei per implementar tècniques i procediments més segurs i eficients, i així aconseguir uns resultats assistencials òptims.

Els premis Hospitals TOP 20

Els premis Hospitals TOP 20 tenen per objectiu reconèixer els centres que constitueixen un exemple a seguir pels seus bons resultats i alhora aportar coneixement sobre el sector hospitalari. Els hospitals en poden formar part de manera voluntària i gratuïta, i la seva labor tan sols es regeix per indicadors quantitatius i estandarditzats.

L’any 2015, el Programa TOP 20 va reformular la metodologia d’avaluació dels marcadors de qualitat assistencial, i hi va incorporar resultats específics sobre els 35 processos assistencials que tenen més prevalença durant una estada hospitalària. Aquests processos s’emmarquen en 8 àrees clíniques: nerviós, respiratori, cor, digestiu, musculoesquelètic, ronyó i vies urinàries, dona i pacient crític. Així mateix, també es concedeixen guardons als centres que destaquen en les Unitats de Vigilància Intensiva. Amb aquest canvi en l’anàlisi, la informació oferta respecte als resultats de salut assolits i la variabilitat en la pràctica clínica és més àmplia.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search