El Parc Sanitari Sant Joan de Déu i el Servei Català de la Salut posen en marxa un nou curs per formar els professionals en la detecció i atenció de l’Abús Sexual infantil

 a Institució
  • La formació d’Aula Parc que començarà el pròxim 13 d’octubre va dirigida als equips de psicòlegs dels Centres de Salut Mental d’Adults i els Centres de Salut Mental Infantil i Juvenil

Amb l’objectiu de continuar treballant en la prevenció, detecció i atenció de l’abús sexual infantil i amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones que n’han estat víctimes, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu i el Servei Català de la Salut, en col.laboració amb la Fundació Vicki Bernadet i per encàrrec del Pla Director de Salut Mental i Addiccions posen en marxa el curs “Atenció als adults amb seqüeles psicològiques per abús sexual durant la infantesa”.

Una formació que té com a finalitat dotar als psicòlegs dels Centres de Salut Mental per Adults (CSMA) i dels Centres de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) de competències en la detecció i atenció de l’Abús Sexual Infantil i, al mateix temps, poder compartir el coneixement i les experiències clíniques entre professionals de salut mental.

Entre alguns dels objectius específics del curs destaquen la identificació de l’Abús Sexual Infantil com una forma de maltractament, així com poder arribar a entendre el seu marc conceptual i, al mateix temps, aprofundir en el trauma psicològic i les seves conseqüències.

Malgrat que continua sent un tema tabú per a les famílies, la realitat és que un 20% de la població explica que ha patit abusos sexuals durant la infantesa. A través d’aquest audiovisual, que forma part de la introducció del curs, professionals experts en la matèria reflexionen i intenten trobar solució a un  tema que moltes famílies desconeixen o prefereixen silenciar.

Podeu veure aquest material fent clic aquí.

 

Un curs que combina aspectes teòrics amb l’abordatge de casos pràctics

La formació s’estructura en  20 hores de formació, 16 de les quals seran en format videoconferència, a través de la plataforma Zoom. En aquest sentit, l’aprenentatge es dividirà en 5 mòduls de 4 hores cadascun, on es combinarà l’exposició dels principals conceptes i teories amb exercicis pràctics i l’abordatge de casos concrets. La finalitat és promoure el treball en petits grups per facilitar la interacció entre els professionals, així com el debat i la reflexió sobre els temes tractats.

Podeu conèixer tot el programa del curs i l’equip docent, fent clic aquí.

Aquesta formació, subvencionada pel Pacto de Estado contra la Violencia de Género, començarà el 13 d’octubre i s’allargarà fins al 15 de novembre, i serà impartida per professionals de la Fundació Vicki Bernadet, una entitat que treballa des de 1997 en l’abordatge integral de l’abús sexual infantil produït en l’àmbit familiar o entorn de confiança dels nens, nenes i adolescents.

Per participar en aquest curs gratuït, caldrà que us inscriviu abans fent clic aquí.

 

 

 

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search