El Parc Sanitari Sant Joan de Déu participa al projecte innovador FaceRehab

 a Colabora - ActualitatColabora, Innovació, Projectes

Aquest nou producte sanitari, cocreat amb terapeutes, facilitarà la realització d’exercicis de rehabilitació facial per a persones afectades de paràlisi facial.

Es tracta d’un nou model de servei, que de manera digital, permetrà que les persones ateses continuïn amb el programa de rehabilitació des del seu domicili.

El projecte FaceRehab, on hi participa el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, neix amb l’objectiu de desenvolupar un nou producte sanitari que faciliti la realització d’exercicis de rehabilitació facial per a persones afectades de paràlisi facial. A Espanya aquesta disfunció afecta a 20 de cada 10.000 habitants.

Aquesta solució intel·ligent, que encara s’està desenvolupant, comptarà amb un nou programari, desenvolupat i controlat per terapeutes, associat a una aplicació digital. Aquesta tecnologia permetrà que les persones ateses per aquesta afectació puguin continuar amb el seu programa de rehabilitació de la paràlisi facial al domicili, ampliant així l’atenció rebuda als programes de rehabilitació realitzats en hospitals o a l’entorn comunitari.

La implantació d’aquest nou model també es traduirà en una reducció dels costos associats a l’atenció sanitària i un estalvi de temps, tant per als usuaris com per als professionals, tot mantenint una òptima qualitat de la rehabilitació.

Aquest projecte ha rebut finançament de la Unió Europea en el marc del Programa Oficial AAL, amb el suport de finançament nacional a Espanya de l’Instituto de Salud Carlos III (ISCIII). A més del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, al projecte FaceRehab hi han participat les següents entitats: Instituto Pedro Nunes, Centro de Medicina Fisica e Reabilitação – Fisioermesinde, Think Digital, i el Rehazenter – Centre National de Rééducation Fonctionnelle et de Réadaptation.

Una disfunció que afecta a 20 de cada 10.000 ciutadans

La cara està composta per 43 músculs que treballen de manera coordinada per realitzar diferents expressions, funcions fonatòries i deglutòries. La paràlisi facial és una disfunció temporal o permanent del nervi facial que afecta al moviment muscular voluntari de la cara, i que pot impossibilitar certs moviments facials o alterar la parla. Les dades mostren que 1.1 milions de persones a Europa pateixen aquesta paràlisi cada any, i concretament a Espanya cada any afecta a 20 de cada 10.000 habitants.

Per a més informació sobre el projecte FaceRehab podeu consultar la web https://lnkd.in/eSWUNtNe

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search