El Parc Sanitari Sant Joan de Déu premiat per segona vegada per la millor memòria d’activitat d’una institució sanitària

 a Esdeveniments, Institució

El jurat dels premis ha valorat especialment l’exercici de transparència, el volum d’informació aportat, el detall de l’activitat assistencial així com el disseny i la usabilitat de l’informe anual, entre altres.

El centre ja va ser guardonat l’any 2018.

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu va rebre ahir 3 de maig, a la gala de la XXXIII edició dels Premis Avedis Donabedian a la Qualitat 2023, celebrada a l’Auditori AXA de Barcelona, el guardó a la millor memòria d’activitat d’una institució de salut o social. Aquesta és la segona ocasió que la institució rep el premi de la Fundació Avedis Donabedian en aquesta categoria, que la va recollir per primera vegada l’any 2018.

En paraules d’Olga González, staff de la Direcció General i cap de Comunicació i Relacions Institucionals del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, qui va recollir el premi, va destacar que aquest guardó es concep com “un reconeixement a la millora contínua de tots els professionals que integren la nostra organització, una implicació i un ADN Sant Joan de Déu que queden del tot reflectits en el si d’aquesta memòria institucional”. Aquest document, propi de les entitats socials i sanitàries, és una de les principals eines de comunicació i responsabilitat social de les organitzacions compromeses a mostrar als seus públics el seu model d’atenció integral i la seva vocació de servei.

En la valoració rebuda pel jurat dels premis, com a punts forts de la memòria 2021 del Parc Sanitari Sant Joan de Déu destaca l’exercici de transparència, el volum d’informació aportat i el detall de l’activitat. Segons l’anàlisi de la Fundació Avedis Donabedian els punt forts d’aquest recull han estat l’acurada descripció del centre, la clara definició de la governabilitat de la institució, la transparència envers els objectius estratègics, les polítiques del centre i el detall de l’activitat assistencial. També s’ha destacat l’abordatge de la informació vinculada amb la qualitat dels serveis; la descripció de la relació amb la ciutadania; el dimensionament dels recursos humans i l’aposta per la formació continuada, entre altres. En definitiva, un reconeixement que arriba per segona vegada per fer valdre el compromís comunicatiu de la institució.

Sobre el premi Avedis Donabedian

L’any 1989 la Fundació Avedis Donabedian, en col·laboració amb una sèrie de patrocinadors, va crear els Premis Avedis Donabedian a la Qualitat en institucions sanitàries, amb l’objectiu de reconèixer diferents aspectes de la qualitat en els centres i marcar les tendències de desenvolupament futur de les diferents àrees.

La Fundació Avedis Donabedian reconeix, a través d’aquests premis, la tasca dels professionals del sector sanitari que desenvolupen, dia a dia, programes de millora contínua de la qualitat assistencial. Els premis compten amb 13 categories on, des dels vessants sanitari i social, es valoren els projectes de millora de la qualitat en diferents àmbits. Per a la Fundació Avedis Donabedian, l’elaboració d’una memòria anual ha de ser un objectiu prioritari per a qualsevol entitat. Aquests premis, consolidats al llarg de les seves XXIII edicions, tenen l’objectiu de reconèixer l’esforç que les diferents institucions realitzen en matèria de qualitat en el seu camí cap a l’excel·lència.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search