El Parc Sanitari Sant Joan de Déu reprèn de forma progressiva la normalitat en l’activitat

 a Institució, Uncategorized

En una etapa en què caldrà conviure amb la covid-19 fins que es trobi una vacuna per pal·liar la malaltia, s’impulsa l’atenció telemàtica, i s’adopten mesures de seguretat i protecció per als pacients.

La disminució del nombre de persones diagnosticades per covid-19 al Parc Sanitari Sant Joan de Déu, i l’evolució positiva de les dades relatives a la pandèmia a Catalunya, han afavorit que es pugui anar recuperant paulatinament l’activitat assistencial en el marc de l’anomenada etapa de represa. Tanmateix, cal tenir en compte que la situació d’emergència sanitària continua fins que es trobi una vacuna per a la malaltia, i tant l’Hospital de Sant Boi com els centres i unitats de la Xarxa de Salut Mental han pres mesures per adaptar-se a aquest nou context.

Increment progressiu de l’activitat ambulatòria

La tornada progressiva de l’activitat ambulatòria del Parc Sanitari Sant Joan de Déu comporta alguns canvis en el funcionament dels serveis. Coincidint amb la desescalada del confinament i l’arribada d’una nova realitat marcada per la covid-19, s’implementen diverses mesures de seguretat i protecció.

Es combinarà l’atenció presencial i telemàtica

El nombre de visites presencials es redueix per evitar les aglomeracions de persones i contactes que puguin implicar un risc de contagi.

Abans d’una visita ja programada, des dels diferents serveis del Parc Sanitari Sant Joan de Déu es contacta amb tots els pacients per informar-los sobre la modalitat en què es realitzarà aquesta cita mèdica, que podrà ser presencial o telefònica.

 • Visites presencials i telefòniques: quan la visita sigui de caràcter presencial, el pacient rebrà una trucada o un missatge SMS per confirmar la data i l’hora de la cita. El servei amb el qual es té cita trucarà des d’un número de telèfon ocult, un mòbil o una extensió llarga. Es prega als pacients que responguin aquesta trucada.

Per motius organitzatius, no es pot garantir la realització de la trucada a l’hora exacta assignada inicialment, ja que estarà condicionada per la durada de les trucades anteriors.

Per resoldre qualsevol dubte, els usuaris poden contactar amb l’àrea de Gestió de Pacients de la següent manera:

Indicacions per assistir a cites, proves i visites a persones ingressades

En cas que els pacients tinguin programada una visita o prova mèdica en format presencial, hauran de seguir aquestes indicacions per assistir-hi:

 • No es pot acudir al centre si en els darrers 15 dies s’han tingut símptomes compatibles amb la covid-19: febre, tos, pèrdua de gust i/o olfacte, falta d’alè, diarrea d’inici recent o contacte amb covid positiu, i cal contactar amb el Parc Sanitari.
 • Caldrà respectar la distància de seguretat de 1,5 metres amb la resta de persones.
 • És obligatori l’ús de mascareta per accedir al centre.
 • Tret que sigui estrictament necessari, cal anar al centre sanitari sense acompanyant.
 • És important ser puntuals per evitar la saturació de pacients a les sales d’espera, així com no acudir a les visites amb una antelació superior a 15 minuts.
 • En accedir al centre, caldrà realitzar la higiene de mans a l’entrada.
 • S’ha de tenir a mà la targeta sanitària.
 • Preferentment, es faran servir les escales. Si cal usar l’ascensor, s’haurà de fer de forma individual.
 • S’ha de procurar tenir una bona higiene respiratòria en tossir o esternudar.
 • Les visites a persones ingressades sempre han d’estar autoritzades pel centre amb cita prèvia, que serà adjudicada pel personal administratiu via telefònica.
 • La periodicitat de les visites a persones ingressades es valorarà individualment, amb un màxim de tres visites cada setmana.

Totes aquestes mesures excepcionals s’emmarquen en El Parc ens cuida, una campanya informativa del Parc Sanitari Sant Joan de Déu que té per objectiu garantir la seguretat dels professionals i usuaris dels serveis.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search