El Parc Sanitari Sant Joan de Déu reunirà especialistes de tota Catalunya per millorar la qualitat de vida de les persones amb migranya

 a Jornades, SJD Hospital de Sant Boi

Organitzada en col·laboració amb la Societat Catalana de Neurologia i la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària, la XII Jornada de la Migranya a Catalunya tindrà lloc el pròxim 10 de novembre al recinte del Parc Sanitari SJD, i posarà el focus en la important discapacitat que provoca, els costos associats i l’aparició de nous fàrmacs

Especialistes en Neurologia, Geriatria, Psiquiatria, Medicina Familiar i Comunitària, i Farmàcia es reuniran amb l’objectiu d’actualitzar i revisar els aspectes més rellevants i innovadors sobre la migranya

La migranya és una malaltia infradiagnosticada, però amb una alta prevalença en la societat, que afecta especialment dones (19%), i que es presenta sobretot entre els 20 i els 50 anys, període vital en l’àmbit familiar, laboral i social

El pròxim 10 de novembre tindrà lloc la XII Jornada de la Migranya a Catalunya, que acull el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, i que organitza juntament amb la Societat Catalana de Neurologia i la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC). Es tracta d’una trobada exclusiva per a professionals, en format presencial i gratuït, que compta amb el patrocini de les empreses farmacèutiques Abbvie, Lilly, Lundbeck, Novartis, Pfizer i Teva.

Aquesta trobada s’organitza amb el clar objectiu de posar en valor i analitzar possibles vies per millorar la qualitat de vida de les persones afectades per una malaltia neurològica que, tot i tenir una alta prevalença en la societat catalana, encara està poc valorada, diagnosticada i tractada.

Sota el lema Context i perspectives de futur, dins del programa de la jornada destaquen dues taules rodones on diferents especialistes en Neurologia, Geriatria, Psiquiatria, Medicina Familiar i Comunitària, i Farmàcia, debatran, per una banda, sobre les Comorbilitats i els costos de la migranya, vinculant-la amb la salut mental, l’edat avançada o els costos econòmics i, per l’altra, sobre el Present i futur de la migranya, amb la presentació dels fàrmacs i/o tractaments més innovadors, com els anticossos monoclonals, els ditans i gepants i amb la incorporació creixent de tecnologies avançades com la intel·ligència artificial.

En el tram de la final de la jornada es presentarà el treball guanyador del 6è Curs de Cefalees de la Societat Catalana de Neurologia.

Una malaltia invisible i infradiagnosticada, però altament discapacitant

La migranya està caracteritzada per la presència de crisis de dolor, episodis recurrents de mal de cap intens i pulsàtil, que pot durar hores o dies, i que limita o incapacita l’activitat habitual de la persona afectada. Pot anar precedida o acompanyada d’altres símptomes neurològics reversibles anomenats ‘aura’, com alteracions visuals, i també de formigueig, mareig, nàusees, vòmits o hipersensibilitat a la llum i les olors.

Consulteu el programa complet de la XII Jornada de la Migranya a Catalunya.

La inscripció a la jornada és de caràcter obligatori. Els professionals assistencials la podeu formalitzar a través del següent enllaç.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search