El Parc Sanitari Sant Joan de Déu se suma a la campanya Cafè Solidari SJD, que lluita per trencar la soledat no desitjada

 a Solidaritat, Uncategorized

La primera edició d’aquesta campanya ideada per Solidaritat Sant Joan de Déu tindrà lloc del 21 al 30 d’octubre als establiments adherits i a través del canal digital.

La soledat no desitjada és un problema global de les societats actuals, que a Europa afecta 30 milions de persones, ja siguin infants, joves, adults o persones grans.

Cafè Solidari SJD neix amb l’objectiu que una acció tan quotidiana com fer un cafè es converteixi en un acte de solidaritat amb les persones més vulnerables de la societat.

La soledat no desitjada cada cop afecta més persones, convertint-se en la nova pandèmia silenciosa del segle XXI. A Europa, 30 milions de persones se senten soles. És per aquest motiu que, des de Solidaritat Sant Joan de Déu han ideat la campanya Cafè Solidari SJD, que tindrà lloc del 21 al 30 d’octubre a tota Catalunya, i a la que el Parc Sanitari Sant Joan de Déu també s’hi sumarà.

Tot i que la soledat està associada a la gent gran, la realitat és que aquest és un problema que afecta persones de qualsevol edat i sexe, origen i condició social. La soledat no desitjada s’ha convertit en un problema global de les societats actuals, vinculat al procés de modernitat, al desenvolupament urbà i a l’increment de l’individualisme. A més, la pandèmia sanitària viscuda ha incrementat la sensació de soledat entre molts col·lectius. Actualment, infants, joves, adults i persones grans pateixen soledat no desitjada. Segons les dades publicades per Solidaritat Sant Joan de Deú:

• 1 de cada 4 infants de 10 a 12 anys se sent sol
• El 26% dels joves afirmen sentir-se sols
• Més del 50% de les persones majors de 80 anys viu amb sensació de soledat

La solidaritat trenca soledats

Sota el lema ‘La solidaritat trenca soledats’, aquesta campanya té dos objectius molt clars: sensibilitzar sobre aquesta problemàtica i aconseguir fons per finançar projectes que ajudin a millorar la vida de les persones que atenem als nostres centres, fent que cap d’elles se senti sola.

Cafè Solidari SJD vol aconseguir que una acció tan quotidiana com fer un cafè en un bar es converteixi en un acte de solidaritat amb les persones més vulnerables de la societat. Els bars són espais on moltes persones que se senten soles troben un lloc on socialitzar. Per aquest motiu, aquest cafè solidari és un cafè simbòlic, que tindrà el preu habitual d’un cafè sol, i que es podrà adquirir a més dels 400 bars, cafeteries i restaurants que han decidit adherir-se a la campanya. A més de prendre un cafè en un bar, també es podrà fer un donatiu d’un o més cafès solidaris a través de la web de la campanya, o via Bizum (amb el codi 00939).

A nivell empresarial també serà possible participar-hi:

• Organitzant un cafè solidari propi a l’oficina amb el ‘kit Cafè Solidari’.
• Creant un espai propi al web de la campanya i convidant a clients i proveïdors a sumar-s’hi via aportacions.
• Comprant les tasses de la campanya i compartint-les amb els treballadors.

Per a més informació, podeu consulteu la web de la campanya CafeSolidari.org.

La soledat no desitjada és cosa de tothom, participa i ajuda’ns a trencar soledats!

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search