El Parc Sanitari Sant Joan de Déu se suma al Dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones

 a Dia Mundial

El 25 de novembre té lloc aquesta jornada per actuar de forma preventiva i estructural contra una xacra social que cada any afecta milers de dones a Catalunya.

Es calcula que 3 de cada 4 dones amb problemes de salut mental ha patit violència masclista.

Aquest dijous, 25 de novembre, es commemora el Dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones. Una jornada per denunciar el que és una greu vulneració dels drets humans i la manifestació més dolorosa d’un sistema patriarcal.

A Catalunya, el telèfon d’atenció a les dones va rebre més de 9.000 consultes per violència masclista durant un any i el 50,9% de les dones expressa haver estat víctima d’assetjament sexual al llarg de la vida. Són dades de 2019 de la Generalitat.

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu s’uneix a aquesta commemoració per fer visible un problema social que té un fort impacte en la salut mental de les dones. En aquest sentit, s’estima que 3 de cada 4 dones que conviuen amb un trastorn mental ha patit violència masclista.

Davant d’aquest context, i com a organització que acompanya i atén les persones en situació de vulnerabilitat al llarg de la vida, tenim el repte d’actuar de forma preventiva i estructural perquè dones i nenes puguin gaudir d’una vida lliure i digna.

Ens comprometem a treballar dins de la institució i també a teixir aliances amb l’àmbit comunitari, els agents socials i les administracions per garantir el benestar emocional i la bona qualitat de vida de totes les dones. Un objectiu que, com a xarxa de serveis assistencials, docents i de recerca, que té com a valor nuclear l’hospitalitat, materialitzem a través d’un model assistencial que posa les persones al centre de l’atenció, en què destaquen la calidesa i el tracte humà.

Per un altre costat, volem posar en valor la fortalesa i el coratge de totes les dones, de les supervivents i de les que cada dia superen el silenci, i recordar totes aquelles que han estat assassinades.

Des del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, advoquem per una societat on les cures es posin al centre, i les dones puguin viure amb respecte i igualtat en una vida lliure de violències masclistes.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search