El Parc Sanitari Sant Joan de Déu s’uneix al Dia Mundial contra el Càncer

 a Dia Mundial
  • Una jornada que té com a objectiu sensibilitzar la població sobre la importància de la prevenció i el diagnòstic precoç

  • La Unió Internacional Contra el Càncer (UICC) centra el seu missatge en posar en valor l’esforç de les persones i organitzacions mundials que lluiten per la implementació d’estratègies de prevenció, detecció precoç i tractament adequats

 

Avui 4 de febrer, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu se suma al Dia Mundial contra el Càncer, una iniciativa global creada l’any 2000 i liderada per la Unió Internacional Contra el Càncer (UICC), amb el suport de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i el Centre Internacional d’Investigacions contra el Càncer (CIIC).

L’objectiu d’aquesta jornada és sensibilitzar i conscienciar a la població mundial sobre l’impacte que té aquesta malaltia i la importància de la prevenció i el diagnòstic precoç.

El càncer és la segona causa de mortalitat a escala mundial, fet que representa gairebé 10 milions de persones a l’any. Malgrat aquesta dada, gràcies als avenços tant en la detecció com en el tractament dels diferents tipus de càncer, cada dia es fa un pas més en la lluita contra la malaltia.

 

Un any marcat per la pandèmia

Enguany, la Unió Internacional Contra el Càncer (UICC), vol donar veu i agrair la dedicació dels professionals sanitaris, personal investigador, voluntariat, personal cuidador de l’àmbit de l’oncologia arreu del món i a les persones dedicades a la defensa i promoció de la causa, així com a les agències governamentals. Tots aquests col·lectius fa 12 mesos que treballen per a mantenir serveis capaços de salvar vides, malgrat la reducció dels recursos, degut a les mesures que s’han hagut d’adoptar per a contenir la propagació de la covid-19, i la por dels pacients al contagi.

En aquesta línia, la UICC destaca la greu escassetat de personal de primera línia, les interrupcions i els retards en els programes de prevenció, el procés de diagnòstic i la realització de proves, els assajos clínics i la recerca; o les dificultats per a accedir a medicaments essencials en països de rendes mitjanes i baixes, entre d’altres.

 

La prevenció, la millor aliada contra el càncer

Actualment, els tipus de càncer més comuns entre els homes són el càncer de pròstata, el de còlon i recte, i el de pulmó; mentre que, per a les dones, el càncer de mama és el que té major incidència, seguit del de còlon i recte i el de pulmó. Tot i que l’accés a programes de detecció precoç o cribratge de càncer poden reduir la seva mortalitat, com és el cas del càncer de mama, de coll uterí i de còlon i recte.

En aquesta línia,  l’Organització Mundial de la Salut (OMS) recorda que  entre el 30% i el 50%  de les morts per càncer es poden prevenir adoptant hàbits saludables, com per exemple, seguint una alimentació equilibrada, realitzant una activitat física regular i evitant el sobrepès, l’obesitat i el consum de tabac i d’alcohol.

 

Seguim endavant amb aquesta lluita !

 

 

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search