El Parc Sanitari SJD participa en l’elaboració del protocol d’actuació integral per combatre les violències masclistes al Garraf

 a Colabora - ActualitatColabora, Institució

Aquesta setmana el Consell Comarcal del Garraf ha presentat el Protocol Comarcal del Garraf per a l’abordatge integral de les violències masclistes, una iniciativa que consolida la coordinació sense precedents entre tots els serveis i professionals implicats en el treball de prevenció i reparació integral de les violències masclistes.

L’elaboració del protocol ha estat el resultat d’un gran treball en equip en què hi han participat dues professionals de la Xarxa de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, la psicòloga Ana Valdepérez i la treballadora social Raquel Rodríguez, referents de violència masclista al Centre de Salut Mental Garraf, amb el suport de la direcció de l’SJD Xarxa de Salut Mental.

En l’acte de presentació s’ha posat en valor el treball en xarxa que es duu a terme al territori i s’ha compartit un document de compromís unitari de la comarca del Garraf en contra de les violències masclistes i per l’aplicació del protocol, que han signat les institucions participants. La Dra Luisa Baladón, adjunta a la direcció de l’SJD Xarxa de Salut Mental, ha estat qui ha signat el document de compromís per part del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Aquest protocol suposa una eina més per treballar en la prevenció i la reparació integral de les violències masclistes, profunditzant en el treball en equip i augmentant la complicitat de totes les persones implicades en el procés de l’abordatge.

Els protocols estableixen la concreció i el procediment de les actuacions, així com les responsabilitats dels sectors implicats en el tractament de les violències masclistes. És per això que, amb aquest protocol, s’enforteix i ordena la xarxa de treball dels i de les professionals que atenen les situacions que pateixen les dones i les seves filles i fills millorant la prevenció, la detecció, la intervenció i la seva recuperació.

L’Enhorabona a l’equip de professionals del Centre de Salut Mental Garraf, Míriam Vilaplana, Raquel Rodríguez i Ana Valdepérez, i a la direcció de l’SJD Xarxa de Salut Mental, representada per Luisa Baladón, pel seu compromís en l’elaboració d’aquest protocol.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search