El SJD Hospital de Sant Boi, finalista als Premis TOP 20 2022

 a SJD Hospital de Sant Boi

És la desena nominació que rep el centre hospitalari en la categoria Àrea Clínica de la Dona.

Es tracta d’un reconeixements que palesa els bons resultats dels quals disposa aquesta àrea dins del SJD Hospital de Sant Boi.

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha estat reconegut un any més als Premis TOP 20 que atorga la consultora IQVIA. En concret, el SJD Hospital de Sant Boi ha resultat finalista en la categoria Àrea Clínica de la Dona entre quasi 200 hospitals que han participat en aquesta edició.

L’acte d’entrega de guardons de la 23a edició es va celebrar ahir dimarts 29 de novembre a la ciutat de Madrid. En total, hi han participat 170 centres sanitaris de l’Estat espanyol, tant públics com privats, dels quals 58 hospitals han estat finalment guardonats.

Aquests guardons, amb més de 20 anys d’història, tenen l’objectiu de reconèixer els centres hospitalaris d’Espanya que disposen del millors indicadors de qualitat, trajectòria, funcionament i eficiència. Els premis han estat distribuïts en vuit àrees clíniques, amb un reconeixement afegit a la gestió hospitalària global.

Un reconeixement a la tasca diària dels professionals de l’Àrea de la Dona

La Dra. Maria Brito i la infemera Merche Galera, acompanyades de la Dra. Assumpte Prat, cap d’Arxiu i Documentació Clínica, han estat les encarregades de recollir el reconeixement atorgat al SJD Hospital de Sant Boi. Al llarg dels 23 anys de celebració d’aquests premis, l’Àrea Clínica de la Dona ha rebut en vuit ocasions una nominació TOP 20, gràcies als bons resultats assolits en diferents indicadors.

En paraules del Dr. Josep Ramon Méndez, director del SJD Hospital de Sant Boi del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, “Es tracta d’un reconeixement que palesa els bons resultats de què disposa aquesta àrea en relació amb cesàries, reingressos, complicacions obstètriques, temps mitjà d’estades i percentatge d’ingressos prepart, entre altres indicadors, junt amb el compromís diari dels professionals de la nostra organització, que, amb hospitalitat, respecte i responsabilitat, treballen per oferir la millor assistència possible a la ciutadania”.

Sobre els Premis TOP 20

Els Premis TOP 20 reconeixen els centres que constitueixen un exemple a seguir pels seus bons resultats. Els hospitals en poden formar part de manera voluntària i gratuïta, i només es regeixen per indicadors quantitatius i estandarditzats.

L’any 2015, el Programa TOP 20 va reformular la metodologia d’avaluació dels marcadors de qualitat assistencial, i hi va incorporar resultats específics sobre els 35 processos assistencials que tenen més prevalença durant una estada hospitalària. Aquests processos s’emmarquen en 8 àrees clíniques: nerviós, respiratori, cor, digestiu, musculoesquelètic, ronyó i vies urinàries, dona i pacient crític. Així mateix, també es concedeixen guardons als centres que destaquen en les Unitats de Vigilància Intensiva. Amb aquest canvi en l’anàlisi, la informació respecte als resultats de salut assolits i la variabilitat en la pràctica clínica és més àmplia.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search