El SJD Hospital de Sant Boi posa en marxa un nou espai web temàtic per a futures mares del Baix Llobregat
L’àrea maternoinfantil del SJD Hospital de Sant Boi ofereix un model que aposta per una maternitat respectada, amb un ampli equip de professionals i equipaments preparats per atendre el procés d’embaràs, de part i l’atenció neonatal, amb una mitjana anual de 1.300 parts atesos.
L’atenció rebuda en l’embaràs, part i puerperi al SJD Hospital de Sant Boi registra un índex de satisfacció de les famílies per sobre del 90%, segons el Pla d’Enquestes de Satisfacció del Servei Català de la Salut.
El Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha publicat avui un nou portal destinat a totes aquelles dones que volen ser mares a l’àrea del Baix Llobregat, amb informació detallada sobre el model d’atenció de l’àrea maternoinfantil del SJD Hospital de Sant Boi i tots els recursos necessaris per prendre la decisió de tenir un fill en aquest hospital.
L’àrea maternoinfantil del SJD Hospital de Sant Boi, que atén anualment una mitjana de 1.300 parts, està focalitzada en l’atenció a la maternitat respectada, acompanyant i empoderant la dona en les decisions preses durant l’embaràs, en el moment del part i en l’atenció neonatal. “El nostre objectiu és estar al costat de les necessitats de la població que atenem, coneixent les seves expectatives i mostrant un model d’atenció que es basa en l’acompanyament integral a la mare, la seguretat de la mare i el nadó, i el respecte en la presa de decisions”, explica Clara García Terol, llevadora i supervisora del procés maternoinfantil del SJD Hospital de Sant Boi.
En l’actualitat, el SJD Hospital de Sant Boi destina 1.600 m2 a l’atenció a la dona i a l’infant, ofereix atenció neonatal, compta amb 1 quiròfan altament equipat, 4 sales de dilatació i part, 2 boxs d’urgències, 2 boxs d’observació i 20 habitacions individuals, amb el focus posat en l’atenció de qualitat a mare i nadó, però assegurant la intimitat de tot el procés de part.
Atenció integral i personalitzada de la dona amb ADN Sant Joan de Déu
El nou site de Tenir un fill a l’Hospital de Sant Boi, ubicat al web del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, presenta, en un format intuïtiu i de fàcil navegació, un recull de recursos documentals i audiovisuals vinculats a l’atenció de la dona a l’àrea maternoinfantil. En ells hi ha recopilada informació per a embarassades i parelles (a través de l’Escola de mares i pares, exercicis aptes durant l’embaràs, el llistat de la canastreta del bebè o el pla de naixement) i, també, per a pares i mares (informació sobre la donació de sang del cordó umbilical, el mètode pell amb pell o el taller de lactància materna, entre d’altres).
Com a centre de Sant Joan de Déu, la missió i els valors del centre estan orientats a promoure la salut i l’autonomia de les persones ateses, oferint serveis sanitaris i socials individualitzats, especialitzats i integrals. En aquest sentit, l’àrea maternoinfantil aporta un acompanyament que s’inicia en la decisió d’esdevenir mare, amb la sessió de l’Escola de mares i pares i que continua després de donar a llum, amb la possibilitat de rebre assessorament i fer tribu amb altres mares mitjançant el taller de lactància materna, en marxa des de 2013. A més, el SJD Hospital de Sant Boi, com a tret diferencial respecte d’altres centres, posa especialment el focus en la salut mental perinatal en totes les fases de l’embaràs i el postpart, en un treball conjunt que es desenvolupa amb els diferents CSMA de la SJD Xarxa de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. També es compta amb un programa específic per atendre les parelles que viuen una pèrdua gestacional.
L’àrea maternoinfantil, reconeguda i valorada per les famílies del Baix Llobregat
Segons dades del Pla d’Enquestes de Satisfacció del CatSalut (PLAENSA), que avalua la qualitat dels serveis i el grau de satisfacció de les persones usuàries amb els diferents serveis sanitaris públics, l’atenció al procés d’embaràs, part i puerperi té un índex de satisfacció per sobre del 90%. Entre els aspectes millor valorats destaca el respecte a la intimitat, el maneig del dolor en el part i el postpart o el tracte personal que ofereixen els equips assistencials de metges, infermeres i llevadores.
A més, l’Àrea Clínica de la Dona ha estat reconeguda 8 vegades amb el premi TOP 20, uns guardons d’àmbit estatal que reconeixen els centres que constitueixen un exemple a seguir pels bons resultats assolits en diferents indicadors i pel compromís diari dels professionals que hi treballen.
Aquest nou site neix amb l’objectiu de ser una eina viva, que anirà creixent en un futur amb la incorporació de nous recursos digitals, i de millora contínua, un fet que suposa un pas endavant de la institució en l’era digital i un impuls per facilitar l’accessibilitat als serveis de l’àrea maternoinfantil.